Virágfakadás és szerelem Óbudán

Azt már tudjuk Hábetler Andrástól, hogy Opera az egész világ! (május 8.), de most meg is hallgathatjuk, hogy festik le a zeneszerzők a virágnyílást, a szerelem kibontakozását.

Tavasz a Krúdy-negyedben – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Idén is lesz Tavasz a Krúdy-negyedben (május 14.) . Az Andor Ilona Zeneiskola növendékeinek koncertje, a Budapesti Vonósok tavaszi muzsikája és a Valami Swing zenekar fellépése hívogat, hogy megkóstoljuk a Gáblit zenével, irodalommal körítve.

Mihai Diaconescu – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Mint mindig, májusban is sok fiatal tehetség muzsikál a Társaskörben. Mihai Diaconescu romániai fiatal zongoraművész nyitja a sort (május 5.), a  Weiner–díjasok koncertje (május 10.) után ebben a hónapban a Tehetségmaffia magyar tagjai jönnek tanárukkal, Szabadi Vilmossal zenélni, beszélgetni  (május 15.).

Wagner-díjasok koncertje – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Megismerhetünk egy lélekben fiatal embert, aki azt állítja magáról, hogy „Fiatalon jöttem erre az öreg világra” (május 18.). Erik Satie-nak hívják a zene különös figuráját.

Erik Satie (1866-1925) © Roger-Viollet – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Egy Énekes álarc nélkül (május 29.) mutatkozik be egy izgalmasnak ígérkező esten. Lukács Gyöngyivel 2016-ban megjelent könyve alapján Baranyi Ferenc beszélget.

Lukács Gyöngyi – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

A hónap eseményeként folytatódik az Egy hangverseny két helyszínen sorozat (május 31.) az Óbudai Szent Péter és Pál templomban illetve a Társaskörben. A 15 éves Szent Efrém Férfikar Szent és profán műveket mutat be – mindent a megfelelő helyszínen.

Szent Efrém Férfikar – Fotó forrása: Óbudai Társaskör

Óbudai Társaskör: http://www.obudaitarsaskor.hu/index.php/hu/

Forrás: Óbudai Társaskör