Egy „ragyogó bordal-csillag”: a Borra-Való együttes

Miközben a Borra-Való együttes (a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően) új koncertdalok írásába fogott, a tavasz és a nyár folyamán sok meghívásnak tesz eleget. Országjárása során Miskolctól Fertőhomokig derítik jó kedvre az embereket, sőt a Felvidéken is megfordulnak.

Fotó forrása: Borra-Való

A Borra-Való együttes Magyarország legrégebbi gasztrofolk zenekara, élén az ország egyetlen bordalnoknőjével. A 2011 óta játszó együttes fellépései során a magyar népdalkincs eleven erővel jut el a közönséghez, megcsillogtatják a mai kor emberének is fontos szépségüket. A májustól októberig tartó időszakban hetente számtalan bor- és ételfesztiválra kerül sor, amelyek kedvelt résztvevője az együttes (erről honlapjuk is tudósít: http://borra-valo.hu).

A zenekar tovább színesíti megújult repertoárját, hiszen az öttagúvá bővült borfesztivál-kedvenc szeretne új szerzeményekkel is kedveskedni az embereknek.

A Borra-Való együttes a nagysikerű márciusi tóalmási Bor- és Pálinkaversenyen adott koncertje után legközelebb április 30-án a Ceglédi Városnapokon muzsikál.

Május 6-án Nagybörzsönyben, a XI. Hűvös Pincék – Forró Kemencék rendezvényen játszanak, május 12-én a nagykőrösi Város Bora Választáson, május 13-án a miskolci VI. Avasi Borangoláson láthatjuk őket.

A június 4-i csanádpalotai és a június 24-i fertőhomoki Falunapok között „Szent Iván havában” két ízben is Felvidékre látogatnak: június 10-én a Für és Csúz községek közti Chateau Rúbaň borászatban adnak Kastélyparki koncertet, majd június 17-én a Sátoraljaújhely szomszédságában található Borsi településen a Rákóczi Fesztiválon szórakoztatják a nagyérdeműt. A gávavencsellői Krumpli-fesztiválon augusztus 19-én zenélnek, az első „szőlőarató” fellépésüket pedig Reziben, a szeptember 10-i Hagyományos Szüreti Mulatságon tartják.

Az elismert zenészekből álló együttes friss felállásában Almár Judit Almus „boszorkányos” énekét Lázár Zsigmond hegedűn, Horváth György gitáron, Szőke Péter basszusgitáron és Perger Guszty ütőhang­szereken kíséri. Szivárványszín a világ című klipjüket a tavaly szeptemberi premier óta pedig több, mint 71.000-en láttak a YouTube-on.