Nem “babra megy a játék”! A Displace Yourself (UK) bemutatja Food for Thought mozgásszínházi előadását

Vessük bele magunkat az ételek dicső világába! Fast food és tömegtermelés? VAGY: helyi piacok, őstermelők, kis pékségek és sörfőzdék? Nem babra megy a játék! A brit Displace Yourself társulat május második felében kéthetes rezidenciája alatt az ételek és az étkezési kultúrák világát kutatja itt, Budapesten és környékén. Piacokat, éttermeket látogatnak, farmereket, őstermelőket és szakembereket keresnek meg, helyi lakosokkal beszélgetnek, vidéki specialistákhoz utaznak, és nem utolsó sorban (természetesen) sokat kóstolgatnak. Közben pedig mozgásszínházi előadást hoznak létre az itt szerzett élményeik és tapasztalataik alapján, amit május 30-án mutatnak be a Bakelit Multi Art Centerben.

Displace Yourself Theatre (c) Tim Smith – Fotó forrása: Bakelit Multi Art Center

Ha van egy kedvenc helyed, piacod, éttermed, amit szerinted kár lenne, ha a csapat kihagyna, a Bakelit lehetőséget kínál arra, hogy beszállj, és része legyél a munkafolyamatnak. Légy AKTÍV NÉZŐ!

Az előadás a nemzetközi Be SpectACTive! projekt keretében valósul meg, aminek célja a néző-előadó közötti klasszikus határok ledöntése, és egy aktív színházi közösség létrehozása. Május 24-én a Displace Yourself Theatre alapítói nyílt műhelymunka keretében a helyi színházkedvelőkkel dolgoznak együtt, ezúttal azonban a test és a tánc nyelvén szólaltatják meg az étkezési kultúrához való viszonyunkat. A résztvevők betekinthetnek a társulat munkamódszerébe, együtt gondolkozhatnak arról, hogyan beszélhet a test, a mozgásszínház az étkezésről, valamint segíthetnek a társulatnak még közelebb kerülni a helyi trendekhez és szokásokhoz. Jelentkezz a workshopra, ha többet meg szeretnél tudni a testedről, és szeretnél jobban elmélyülni a projekt témájában. Megkötések nincsenek (életkor, táncos tapasztalat, idegen nyelv ismeret nem feltétel).

Május 30-án munkabemutatóval zárul a társulat rezidenciaprogramja, azaz “Az étel, amin érdemes elgondolkodnunk”.

Jen Nevin (művészeti igazgató, előadóművész), Mike Auger (művészeti igazgató, előadóművész), Fabiano Culora (mozgásszakértő), Iain Bloomfield (dramaturg/író), Paul Slater/Fabric Lenny (látványterv), Matt Sykes Hooban (díszlet és színpadterv), Ben Rothera (producer)

További információk:
https://www.facebook.com/events/289899251440895/
https://www.facebook.com/events/1924406921112311/

Forrás: Bakelit Multi Art Center