Homok, táncszínház Spanyolországból – Az Otra Danza “Dust” című előadása most először Budapesten

Egy innovatív spanyol társulat nyitja a tavaszi nemzetközi programsorozatot a Bakelit Multi Art Centerben. Az Otra Danza Dust című előadásával érkezik most először Budapestre, május 16-án. Keresik az új formákat, kísérleteznek a térrel, mindezt a test és a tánc iránti lelkesedésből és szenvedélyből.

Otra Danza Dust @Otra Danza Polvo

Május 16-án a Bakelit Multi Art Center megnyitja kapuit a nemzetközi színházi platform előtt. Míg az elmúlt három évben Berlinbe helyezte a táncszínház és a kapcsolatépítés csomópontját a berlini Magyar Kortárs Táncfesztivál keretében, külföldi bemutatkozási lehetőséget kínálva a kiemelkedő magyar kortárs tánc társulatok számára, 2017 tavaszától Budapestre helyezi a nemzetközi találkozások központi fórumát. Elsőként a spanyol Otra Danza táncszínházi társulat mutatkozik be a Bakelit Multi Art Centerben.

Az Otra Danza olyan, mint egy megosztott kukucskáló, aminek az a célja, hogy megmutassa az emberek test iráni lelkesedését mint az alkotás alapanyagát, valamint a gondolatok és ötletek megosztásának a vágyát. “Mint a csend énekese vagy ómene, egy gyenge fénysávból előbukkan a kéz, az arc, a kar mozdulata, amely egy emelkedett repülés liturgiájához tartozik, egy ünnephez: a világ most ebbe a térbe tömörül, ahol a testek válnak az ég bensőséges imájává, ahol a lélegzés elcsitulása hallatszik – és benne az élet megáll, majd másik születik újjá, magasabban, szabadabban, tisztábban.” Az előadás után beszélgetés és közönségtalálkozó várja az érdeklődőket.

Facebook esemény ITT.

Jegyvásárlás ITT.

További információk: http://www.otradanza.es

Forrás, fotó forrása: Bakelit Multi Art Center