Családi nappal zárul a KRESZ-teszt

Nagyszabású családi napi rendezvénnyel zárul a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt április 23-án, vasárnap a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. Rengeteg ingyenes játék várja az érdeklődőket, köztük bowling, darts, csocsó, biliárd és szimulátoros játékok.

Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpont – Fotó forrása: silverkart.hu

A KRESZ-tesztet még február közepén indította a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A háromfordulós verseny első részeként bárki kitölthetett egy online tesztet, összesen 10.230-an meg is tették. A második fordulójába és a döntőbe csak a 14-24 évesek juthattak tovább. Mindkettő április 23-án lesz a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. A szervezők a második fordulóba – ahol szintén KRESZ-tesztet kell kitölteni – a legügyesebben és leggyorsabban játszó ezer játékost hívták meg. Közülük kerül ki a legjobb 24, akik egy szimulátoros selejtezőn, majd az a 12 játékos, akik élesben, gokartvezetés közben mutatják meg tudásukat. A legjobbak kapják meg a DUE két fődíját, a robogót, illetve lehetőséget egy autóvezetői jogosítvány ingyenes megszerzésére. Azok a középiskolák, melyekből a legtöbb tanuló töltötte ki az első forduló tesztjét, sorsoláson vesznek részt a játék harmadik fordulójában. A kisorsolt intézmény egy négyórás, interaktív gyakorlati elsősegély kurzust nyer 30-50 fő részére a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából.

Az április 23-i rendezvény egyben egy színes programokkal teli nagy családi nap. Rengeteg ingyenes játék várja az érdeklődőket, köztük bowling, darts, csocsó, biliárd és szimulátoros játékok. Ezeken felül lehet majd rendkívül kedvezményes áron gokartozni. A résztvevők mindent megtudhatnak az elsősegély-nyújtásról, ismert vendégekkel is beszélgethet a közlekedésbiztonságról, a baleset-megelőzésről. Vendég lesz többek között Szalay Balázs autóversenyző, aki elhozza versenyautóját, valamint Müller Attila televíziós műsorvezető és zenész, Hoffer Zsolt, a Hungarian Police Rallye Team pilótája, Világi Péter műsorvezető és Márkus Dávid, az SOS Elsősegély alapítója. A szervezők biciklis akadálypályával és elektromos bringa bemutatóval is készülnek.

Részletek: http://www.due.hu