A Lét Háza: María Ángeles Pérez López költészete – Kerekasztal beszélgetés / La casa del Ser: poesía de María Ángeles Pérez López – Mesa redonda

Az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem a Cervantes Intézettel együttműködve bemutatja a spanyol kortárs irodalom egyik legkiemelkedőbb költőjét, María Ángeles Lópezt. Az irodalmi találkozón a költőnővel Bakucz Dóra hispanista beszélget.

María Ángeles López – Fotó forrása: Cervantes Intézet

María Ángeles Pérez López költő és a Salamancai Egyetem Hispán-amerikai professzora. Számos díjat tudhat magáénak, többek között a Tardor Díj és a Badajoz város irodalmi díjakat is. Zsűri tagja volt a Zsófia Királyné Iberamerikai Díjának, valamint a Miguel de Cervantes díjnak is.

Résztvevők:
Dóra Bakucz
María Ángeles Pérez López

A kizárólag spanyol nyelven folyó beszélgetést Bakucz Dóra hispaniszta moderálja. Az esten felolvasásra kerülnek a költőnő versei, néhány közülük friss fordításban magyarul is.

Szervezők:
ELTE Spanyol tanszék
Cervantes Intézet
Időpont: 26/04/2017 (18:00 h)
Helyszín: Cervantes Intézet, Budapest VI., Vörösmarty utca 32.

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1800655296626962/

***

En colaboración con la Universidad ELTE el Instituto Cervantes de Budapest presenta la poesía de María Ángeles Pérez López con la participación de la misma poeta.María Ángeles Pérez López es poeta y profesora titular de Literatura Hispanoamericana en la Universidad de Salamanca. ha merecido distinciones como el Premio Tardor y el Premio de Poesía “Ciudad de Badajoz”.  Ha sido jurado de varios premios literarios, entre otros, Premio Reina Sofía de Poesía Iberoamericana y el Premio “Miguel de Cervantes”.

Participantes
Dóra Bakucz, Traductora
María Ángeles Pérez López

Entidades Organizadoras
ELTE Sanyol tanszék
Instituto Cervantes (Budapest)

Fechas
26/04/2017 (18:00 h)

Lugar
Instituto Cervantes
Vörösmarty utca 32
1064 Budapest Pest
(HUNGRÍA)

https://www.facebook.com/events/1800655296626962/

Forrás: Cervantes Intézet/Instituto Cervantes