Tényleg a fejükre estek?

Szerző: Sári Edina

A hosszan elhúzódó párkapcsolati probléma, mint egy kezeletlen lelki fekély, kezdetben apróbb, ám folyamatos rossz érzést, állandósuló stresszhelyzetet, majd fizikai fájdalmat, végül mentális válságot is okozhat.

A szembenézés saját magunkkal, a társsal, a kapcsolatunkat felőrlő gondokkal, a részfelelősség vállalása, a kölcsönös, asszertivitásra törekvő kommunikáció kiutat jelenthet a krízisből. Ám, ha egyedül nem megy – márpedig egy kívülálló minden esetben jobban átlátja az egészet -, akkor be kell vonni a gyógyítási folyamatba egy sokat látott-tapasztalt szakembert, aki nemcsak az empátiájával támogat, hanem a megszerzett tudásával is segít. A módszerek sokfélék lehetnek. Ma már mindenki választhat a saját ízlése, értékrendje, világnézete – és pénztárcája szerint.

Ha a kapcsolat a végét járja, lehet egyedül sebet nyalogatni, gyógyulni. Ha van még esély és szándék a folytatásra, akkor érdemes a társsal együtt egy párterápián bogozgatni, oldani a gócot.

Pillanatnyilag a legdivatosabb megoldás a csoportterápia, ahol nagyszerűen működik a sorstársak egymást segítő, támogató ereje, ahol a közösségben összeadódik, és egymást erősíti az ott megjelentek fejében rejlő tudás, kreativitás, készség, amivel megsokszorozódik az egyén probléma megoldási képessége.

Erre az útra lépnek véletlenszerűen A férfiak a fejükre estek című vígjáték különböző korú, különböző okból elhagyott hölgyei, akik eredetileg magánterápiára jelentkeztek, ám a pszichológus rendelőjében egy időpontban találkoznak össze egy adminisztrációs hiba folytán.

Mit kezdenek egymással? Mit kezdenek a kialakult helyzettel? Mit kezdenek magukkal a csoportban? Mihez kezd velük a terapeuta és csapata? Mi lesz a szituációt kiváltó férfiak sorsa? Ezekre a kérdésekre ad humoros választ és elgondolkodtató megoldást a Turay Ida Színház sztárszereposztással játszott, fergeteges zenés vígjátéka, amelynek megtekintése magányosoknak, párban élőknek orvosi javallatra nem ajánlott, hanem kötelező!

Topolcsányi Laura – Berkes Gábor: A FÉRFIAK A FEJÜKRE ESTEK! zenés vígjáték, Turay Ida Színház

Következő előadások: 2017. április 19., 30., május 7., 12., 25.