Az 1945 nyerte a 24. Titanic közönségdíját

Török Ferenc 1945 című alkotása nyerte a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját. A megrázó erejű filmet – melyet Ragályi Elemér fényképezett és melynek főszereplője Rudolf Péter – a Titanicon láthatta először a hazai közönség.

1945 – Fotó: Szilágyi Lenke

Tony Palmer Leonard Cohen 1972-es európai turnéjáról készített legendás dokumentumfilmje, a Bird on a Wire kapta a közönségtől a második legtöbb szavazatot, a Rumble: The Indians Who Rocked the World című zenei doksi pedig a harmadik legnépszerűbb filmnek bizonyult.

2017. április 6-13. között Budapesten, három helyszínen futott, és hat kategóriába osztva 34 filmet mutatott be a 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. Az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi mellett idén idén a fesztivál idejére mozivá alakult „Pop-Up Cinema@Ódry Színpad SZFE” –n is folytak vetítések.

A 2005 óta versenyfesztiválként is működő Titanicon idén hét alkotás versenyzett. A Frédéric Strauss francia kritikusból, Dragomán György íróból és Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas rendezőből álló háromtagú zsűri a svéd Amanda Kernell lenyűgöző elsőfilmes alkotásának, a Számi vér (Sami Blood) című svéd-norvég-dán játékfilmnek ítélte a Hullámtörők-díjat.

Forrás: Katapult Film