A világ egyik legérdekesebb zenekara a Dürer Kertben – Merchandise először Budapesten

A Merchandise a világ egyik legérdekesebb zenekara, a punk, az érzelgősség, a humor, a képzőművészet, némi pszichedelia, őrült tudomány és egy pop géniusz lépnek benne reakcióba. A floridai trió nemrég jelentette meg ötödik, A Corpse Wired for Sound című lemezét, első ízben pedig Budapesten is bemutatják április 16-án a Dürer Kertben. A csapatot két izgalmas hazai banda, a Belau és az Agavoid kíséri.

Merchandise

A Merchandise nem egy klasszikus zenekar. Carson Cox, David Vassalotti és Pat Brady hármasánál minden képlékenynek tűnik, küzdenek a kategorizálás ellen és igyekeznek is kicsúszni minden skatulyából. A Merchandise, akiknek nevük is irónia elkerüli a könnyű utat a sikerhez, egyediségüknek köszönhetően azonban nem „ússzák meg” sorsukat.

Sőt, tavaly ősszel megjelent A Corpse Wired for Sound című albumukkal megszakítva az otthon rögzítés tradícióját a zenekar életében először betette a lábát egy igazi stúdióba, méghozzá Olaszországban. A dalok nagy része pedig azután született, hogy Cox elhagyta tampai otthonát és New York és Berlin között ingázik, a két város pedig rengeteg inspirációt jelentette számára, Dave Vasalotti, szerzőtársa azonban maradt Floridában. Szerencsére a távkapcsolat az Atlanti-óceánon keresztül is működött.

Belau

Ahogy az új anyag címe is sugallja, ez a legsúlyosabb eddigi anyaguk, egy elfeketedett álomkép, filmszerű és költői, mint mindig, ám fülbemászó és az eddigieknél valamivel rövidebb dalokkal operál.

Dave szerint a lemez címe – bár nem szándékosan -, de jól összegzi hol is vannak jelen pillanatban, az előző After the End című album után, ahol újjászülettek, mint rock zenekar, majd „meghaltak” ismét. „Az eredmény ez a felfúvódott hulla, válasz az Atlanti-óceán mindkét oldaláról, ami mindörökké énekel mindennek ellenére.” Carson hozzáteszi: „Szeretem ezt a kifejezést, mert bármi lehet, vagy semmi, de akárhogy is, el van cseszve.”

A Merchandise előtt két hasonlóan izgalmas csapat, a Belau és az Agavoid ringat bennünket hangulatba. Az Agavoid triója experimentális psych-art drempopos muzsikájával és tavaly bemutatott CĀSUS című lemezük dalaival érkezik, míg a Belau friss, Fonogram-díjas lemezével, „sundowntempo” dalaival viszi el a lelket egy mediterrán utazásra.

Agavoid

Jegylink: https://tixa.hu/merchandise2017_durerkert

https://www.facebook.com/wmerchandise

Forrás, fotók forrása: Dürer Kert