Színház nyílik a belváros szívében – ’56-os darabbal indít a Tesla Teátrum

Színház nyílik Budapest belvárosában, a Kazinczy utcában Tesla Teátrum néven. A repertoárban élő, korszerű 21. Századi előadásokat ígér. A teátrum Háy Gyula Appassionata című drámájával kezdi meg folyamatos működését, a darab premierjét április 29-én tartják. Szeptembertől pedig új bemutatókkal és bőséges programkínálattal indul a színház első teljes évada.

Appassionata próbafotó – Fotó forrása: Tesla Teátrum

Az új színház vezetője Vas-Zoltán Iván lesz – akit jó néhány színházi és televíziós vállalkozásnak volt már a vezetője. Elmondta, a  Tesla Teátrum színpadán már korábban is mutattak be előadásokat, többek között Elfriede Jelinek Nobel-díjas írónő Rohonc című drámáját. Idén ősztől viszont már több bemutatót és rendszeres előadásokat ígér a nézőknek. Az előadásokban a közönség által ismert és kedvelt vendégművészek, és a Rátkai Márton színházi műhely tagjai szerepelnek majd.

Az Elektrotechnikai Múzeum egykori épületének legfelső szintjén kialakított színház repertoárjában szerepel majd Örkény István Pisti a vérzivatartban és Debbie Horsfield Vörös ördögök tragikomédiái, valamint két Csehov egyfelvonásos. A játékrend összeállításában nem voltak műfaji határok, a rendező elsősorban értékes, minőségi drámákat szeretne színpadra vinni a Teslában, amivel minél szélesebb közönségréteget szeretne megszólítani.

Appassionata próbafotó – Fotó forrása: Tesla Teátrum

A teátrum első előadása Háy Gyula Appassionata című drámája, amit április 29-én lesz a bemutatója. A történet középpontjában egy igazi nagy szerelem áll: a disszidált világhírű magyar zongoraművésznő hazatér, hogy a forradalom után börtönbe vetett költő férjét kiszabadítsa. Az új hatalom azonban kegyetlen döntés elé állítja őket: ha feladják morális és művészi elveiket, és hajlandók együttműködni a nemzetközileg elutasított új magyar kormánnyal, a férje szabadon távozhat a börtönből.

“Egy olyan időszakban, amikor inkább bezárnak színházakat, sem minthogy újakat nyitnának, meg kell becsülni az olyan alkotóműhelyeket, mint amilyen a Tesla Teátrum is lehet” – mondta el Vas-Zoltán Iván a bejelentés fontosságát hangsúlyozva. Ígérete szerint a színház repertoárja folyamatosan épül majd, kezdetben havi 8-10, de a későbbiekben akár jóval több előadást is játszhatnak majd.

Appassionata próbafotó – Fotó forrása: Tesla Teátrum

Forrás: Tesla Teátrum