NYERS PÓTVETÍTÉS – HAMAROSAN VÉGET ÉR A TITANIC, ÉS MÉGSEM! – Április 20-án este 20.30-kor az Urániában – jegyek már most kaphatóak!

A 24. Nemzetközi Titanic Filmfesztivál egyik legnépszerűbb filmje a NYERS (RAW) című francia arthouse horror, mely megnyerte a FIPRESCI-díjat a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon és Torontóban is nagy visszhangot keltett, hisz a nézők közül többen elájultak. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a Titanic pótvetítést szervez a filmből. Egy héttel a fesztivál zárása után, április 20-án este 20.30-kor az Urániában újra levetítik, jegyek már most kaphatóak! Ma 16:45-kor a „Pop-Up Cinema@Ódry Színpad SZFE”-n tartandó előadásában Frédéric Strauss, a Titanic idei zsűrijének tagja, francia filmkritikus, forgatókönyvíró és rendező a Nyersről is beszél majd.

NYERS (RAW) – Fotó forrása: Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A fiatal, tehetséges elsőfilmes rendező, a francia Julia Ducournau nagy port felvert, felkavaró filmjében Justine családjában mindenki állatorvos és vegetáriánus. Ő is beiratkozik az állatorvosi egyetemre, ahol ismeretlen, könyörtelen és veszedelmesen csábító világ fogadja. Az első hetek beavatási szertartásai során a beilleszkedési vágytól hajtva megtagadja a családi törvényeket, és nyers húst eszik. Nem várt és iszonyú következményekkel kell szembesülnie, mikor felébred eddig szunnyadó, igazi énje. Bár kétségtelen, a film naturalista részekben bővelkedik, és csak erős idegzetűeknek ajánlott, a horror kötelező kellékei, mögött egy érzékeny felnövéstörténet bontakozik ki.

NYERS (RAW) – Fotó forrása: Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

MA, ÁPRILIS 12-ÉN, SZERDÁN 16:45-kor a „Pop-Up Cinema@Ódry Színpad SZFE”-n Frédéric Strauss, a Titanic idei zsűrijének tagja, francia filmkritikus, forgatókönyvíró és rendező A francia szerzői film jövője és piaca címen tart előadást, melyben a Nyersről is beszél majd. A moderátor Gyenge Zsolt filmkritikus.

A csak 18 éven felülieknek ajánlott film még egyszer látható a Titanic Filmfesztiválon, április 13-án 18:30-kor a Toldi moziban, amire minden jegy elkelt már, így érdemes már most megváltatni a jegyet az április 20-a este 20.30-as pótvetítésre az Uránia Nemzeti Filmszínházba! A pótvetítés a UIP Dunafilm és az Uránia Nemzeti Filmszínház támogatásával jöhetett létre.

Forrás: Nemzetközi Titanic Filmfesztivál

 

,