Fergeteges hangulat, rekordszámú látogató és persze a legkiválóbb, valamint kuriózumnak számító muzeális borok a Badacsony New Yorkban exkluzív kóstolón

A Badacsonyi Borvidék megint kitett magáért, ismét egy emberként mozdult meg és mutatkozott be a „Világ Legszebb Kávéházában”, az impozáns New York Palotában. A borvidék legjavát 29 borászat képviselte, mellettük megismerhették vendégeink a helyi sajt, és aszalt gyümölcs  készítő mestereink termékeit is.

Fotó forrása: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület

Az idei rendezvényen a borvidék legkiválóbb, forgalomban lévő borai mellett, a mesterkurzusok  számos új élményt kínáltak: Dr. Fiáth Attila MW aspiráns, egyetemi docens az Érettségi vizsga – Régi évjáratok kóstolója  címmel a muzeális badacsonyi borokat ismertette.A rendezvényen részt vevő  borokat,  három nagyszerű szakember, Szőnyi Attila (NÉBIH), Szabó Tamás (Gault & Millau) és Kovács András (Borrajongó) segítségével választották ki a kiállító boros gazdák.

Fotó forrása: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület

Az Érettségi vizsga – Régi évjáratok kóstolója előadás Dr Fiáth Attilával, és A badacsonyi-auvergnas-tól a Szürkebaráton át a Pinot grigio-ig… előadás, Sánta Zoltán, WSET CE, DipWSET (AIWS), borakadémikussal teltházas érdeklődést váltott ki.

Fotó forrása: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület

15 és 16 óra között a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit  fogadták a borászatok, 16 órától minden borkedvelőt várt az exkluzív kóstoló, melyre már előfoglalásban is 20%-al nagyobb volt az érdeklődés mint az előző évben. A helyszínen már csak korlátozott számban lehetett belépőt vásárolni. A 21 óráig tartó rendezvény a vendégek és a kiállító borászatok véleménye szerint is ismét megmutatta legszebb arcát a borvidékért és borokért rajongóknak.

Forrás: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület