Klasszikus vígjáték a mába helyezve

A Salvatore Bar Extra adott otthont A főnök meg én meg a főnök című darab sajtótájékoztatójának. Az eseményen az újságírók nemcsak információt kaptak a Thália Színház készülő produkciójáról, hanem a kávé mellett a Salvatore Bar Extra egyik koktélspecialitását is megkóstolhatták.

Fotó forrása: Thália Színház

Vida Péter (a darabban Truffaldino megszemélyesítője) állt be a pult mögé, hogy két bártender segítőjével a koktélokat megalkossa. Péternek nem ismeretlen a feladat, hiszen a darab kedvéért – amiben majd könnyed lazasággal és némi ügyetlenkedéssel keveri az italokat – órákat is vett.

A koktélokat most a sajtó képviselői mellett Molnár Piroska (Leona Mama, a helyi maffiafőnök), Szabó Erika (Beatrice Rasponi, aki maffiaügyekben szintén erősen érdekelt) és Sebestény Aba (aki – mint a darab rendezője – mindenkinél nagyobb főnök) kóstolta meg.

Fotó forrása: Thália Színház

Klasszikus vígjáték a mában!

A főnök meg én meg a főnök címmel Sebestyén Aba rendezésében mutatja be április 29-én a Thália Színház a Két úr szolgája című komédia Hamvai Kornél-féle átiratát.

Carlo Goldoni 1746-ban írta meg a Két úr szolgája című művét, amellyel egy új műfajt teremtett, a polgári vígjáték műfaját. Hamvai Kornél átdolgozásában a fő cselekmény megmaradt, de a történet a mába helyeződik.

„A darabban minden megvan, ami egy jó vígjátékhoz szükséges: szerelem, félreértés, átverés, gyilkosság és öngyilkossági kísérlet, zsarolás, szakítás, hazugság, kibékülés és végül – hogy mindenki boldogan menjen haza – megvan a happy end is” – fogalmazott Sebestyén Aba, a darab rendezője.

Fotó forrása: Thália Színház

Truffaldino felcsap pizzafutárnak. Az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnöknőjéhez viszi – és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának rettegett főnökével. Itt végződhetne a történet. De van tovább, mert ez Olaszország. Eljegyzések, álruhák, félresiklott leszámolások, a szálloda szomszéd szobáiban lakó, egymást nem találó szerelmesek… És Truffaldino eszeveszetten rohan fel-alá, hogy hirtelen támadt két főnöke összes kívánságát teljesítse. Amitől mindenki csak egyre nagyobb bajba kerül.

A Ponyvaregénybe oltott commedia dell’arte, a Keresztapával keresztezett mágikus realizmus, Goldoni klasszikus vígjátéka, a Két úr szolgája mai olasz környezetben, őrült és kacagtató színpadi mesében… Ahol a mesélőre is lőnek.

Az előadás szereplői: Molnár Piroska, Vida Péter, Szabó Erika, Bán Bálint, Tóth Eszter, Mózes András, Pindroch Csaba, Fodor Annamária és Tamási Zoltán.

Bemutató: 2017. április 29.

Fotó forrása: Thália Színház

Forrás: Thália Színház