Húsvétváró programok a Néprajzi Múzeumban

A Néprajzi Múzeum a Húsvétra készülődve családi délelőttön, majd külön felnőtteknek szóló estéken várja mindazokat, akik szeretnének megismerkedni a tojásdíszítés különféle technikáival, az ünnep eredetével, húsvéti játékokkal, népszokásokkal.

Fotó forrása: Néprajzi Múzeum

Április 8-án szombaton „Húsvéti kreatív készülődés és tavaszköszöntés” címmel 10-14 óra között tojásdíszítés, bárányok, nyulak, bábok készítése, tavaszköszöntő origami és húsvéti tojásos játékok várják a családokat. A programot a Wesley János Lelkészképző Főiskola hallagatói vezetik, felkészítő művész-tanáruk Granasztói Szilvia. Lesznek továbbá rögtönzött bábelőadások, kiszézés, mondókák, népdalok a tavaszi népszokásokhoz kapcsolódva – a  tervek szerint a gyerekek és felnőttek aktív közreműködésével.

Április 11-én és 12-én koraeste „Húsvétvárás – készítsünk hímes tojást!” címmel a Néprajzi Múzeum kézműves műhelye szeretettel fogadja azokat az alkotó kedvű felnőtteket, akik szeretnének megismerkedni a hagyományos írott tojás készítésének technikájával. Beszélgetünk még a húsvéti ünnep eredetéről, egyházi és profán szokásairól, a tojásra írt hagyományos minták jelentéséről. A kézműves workshop keretében a vendégek elsajátíthatják a hagyományos írókás tojásfestés csínját-bínját. A programot vezeti: Koltay Erika néprajzkutató és Bodnár Kata múzeumpedagógus. Előzetes bejelentkezés és regisztráció szükséges.

Húsvéti kreatív készülődés és tavaszköszöntés

Családi délelőtt a Wesley János Lelkészképző Főiskola hallgatóival
2017. ápr. 8. 10:00 – 14:00

Húsvétvárás

Készítsünk hímes tojást!
2017. ápr. 12. 16:30 – 19:00

Regisztráció és további info:

Bodnár Kata múzeumpedagógus
bodnar@neprajz.hu, 473-2439, 30-558-8022

Forrás: Néprajzi Múzeum
,