A szerelem öt tételben

Összművészeti csoportos kiállítás nyílik április 7-én 18:30-tól a L Art Open Studio (LAOS) Nagytétényi úti kiállítóterében.

és felesleges elmondani, mit éreztem, ahogy
véletlenül Gabriella címére küldtél haza az Uberrel” – Hevesi Judit

Az április 7-én 18:30 kezdettel megnyíló kiállítás központi témája a nemre, korra és a résztvevők számára tekintet nélkül az intim viszonyok vizsgálata, annak lelki és fizikai megnyilvánulásában egyaránt. A szexus problematikájának körüljárása valószínűleg ősidők óta tart, minden korszaknak megvan a maga véleménye és megvannak a maga korlátai, az ábrázolás explicit mivolta is változatos skálán mozog, az idő előrehaladásával egyre nagyobb játékteret hagyva az érzelmi és fizikai egymáshoz rendeltség jelenségének boncolgatásához.

Mezei Ildikó – Nárcisztikus csók, figurális tárgymontázs – Fotó forrása: LAOS

A kiállított alkotások tehát bejárják a szerelem végtelen számú aspektusának tengerét. Haraszti Ágnes, Hevesi Judit, Pallag Zoltán, Tolvaj Zoltán és Mesterházy Fruzsina egy-egy verse tagolja „fejezetekre” a csoportos kiállítás anyagát. A falakon függő versekből egy olyan notesz készül, melynek lapjaiból a látogatók letéphetnek, így haza is vihetik kedvenc írásaikat.

Mészáros László: Csók, 2016 – Fotó forrása: LAOS

Antalaci szellemes óriás-hímzései, Jagicza Patrícia abszurd csendéletei, Mészáros László desztillált következtetései, Mezei Ildikó porcelán kijelentései, Pinczés József emberalak nélküli emberi történetei, Stark Attila frivol szkeccsei – „I feel free, fuck me!” -, Vári Zsófia szenvedélyes ecsetvonásai, Verebics Ágnes összemosódó test-ábrázolásai és Moizer Zsuzsa finom vizsgálódásai a testi-lelki határok elmosódottságáról színes és részletes kor- és kórképet adnak korunk veszedelmes viszonyairól.

Jagicza Patrícia: St. Ego, 30×40, olajvászon – Fotó forrása: LAOS

Április 20-án 18:30-tól a Budapest Artweek programsorozat keretében a LAOS falain lógó versek egy estére megelevenednek. A Páratlan kentaur című kortárs irodalmi esten Haraszti Ágnes, Hevesi Judit, Pallag Zoltán, Tolvaj Zoltán és Mesterházy Fruzsina versei hangzanak el. Az Artweek programjai regisztrációhoz kötöttek, amely az alábbi linken elérhető.

Stark Attila: Monstruo, 120×180 cm – Fotó forrása: LAOS

Cím: 1223 Budapest, Nagytétényi út 48-50. belső udvar
Honlap: www.openstudios.hu
Nyitva tartás: K – P: 14:00 – 18:00.