BŰVÖS ÓCEÁN – új interaktív kiállítás – 2017. 03. 18- 04. 30. – Vajdahunyadvár

A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli tengeri tájra érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve titkos küldetés részesei lehetnek.

A tengerifű kusza zöldjében fürge apróhalak cikáznak, a szúrós őrtornyok rejtekéből szeszélyes kardhalak kémlelik az óceáni tájat. Fátyolos fény dereng, bálnák énekét hozza az éjszínű víz, a cirkáló súlyos horgonya tompa morajlással földet ér.

Vajon mit rejt az óceán sötétje? Miféle titkos kísérlet zajlik a roppant mélységben? Vakmerő elme vagy hóbortos képzelet szövi a fortélyos tervet? Aki csatlakozik a titkos küldetéshez, alámerülhet a Bűvös Óceán káprázatos birodalmába, de vigyázat, a rejtelmes vízi világ meglepő kalandokat tartogat!

A Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új tavaszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengermélyi utazásra hívja a látogatókat. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolnak be, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.

Az óceánokon átívelő kaland során a résztvevők leleplezhetik a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán ravasz terven ügyködik: fondorlatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. A találékony tudós mindent bevet, lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel, és váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre és jó fülre is szükség lesz! Ám ha minden titkát kifürkészik, a jutalom sem marad el!

A Bűvös Óceán kiállítást járva a látogatók kideríthetik, képesek-e a próbatételek közepette is a célig kormányozni búvárhajójukat, ki tudják-e szabadítani az alvó ceteket az álomcsapdából, meg tudják-e fejteni a talányos buborékrajzot, és vajon elboldogulnak-e egy csapat bolondos tengeri teknőssel vagy a Tű-fok parányi lakójával. Ha elég szerencsések, találkozhatnak a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös, megbűvölt lényeivel is.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a titokhoz. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas kiállítás és játék megújult látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

A BŰVÖS ÓCEÁN – Titkos tengeri küldetés című kiállítás és játék 2017. március 18-tól április 30-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása megtekinthető.

Helyszín: Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum
Nyitvatartás: H zárva, K–V 10–17 óráig (április 14-én, április 16-án és 17-én, nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is nyitva!)
Korosztályi ajánlás: 4–99
A kiállítás és játék bejárása min. 1–1,5 órát vesz igénybe.
Bővebb információ: www.mmgm.hu, facebook.com/F.Exhibition
Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 (keddtől vasárnapig)

Forrás, fotók forrása: f exhibition

 

,