Művészbejáró – Zene karnyújtásnyira

A Pannon Filharmonikusok új kamarasorozatot indít, mely a kulisszák mögé kalauzolja a hallgatóságot.

Bensőséges kamarasorozatot indít a Pannon Filharmonikusok március 30-án, melyben a tágas és távoli színpadról a kulisszák mögé kalauzolva karnyújtásnyira hozza a zenét a közönségnek. A sorozatnak a zenekar próbaterme ad otthont, tökéletes színteret biztosítva arra, hogy a hallgatóság a zene mellett most a zenészekhez is közel kerülhessen fizikailag és szimbolikusan egyaránt. A bensőséges térben a művészek betekintést engednek a mindennapi világukba, felkínálva próbatermi helyüket a nézők számára, miközben a műsor összeállításánál a számukra kedves és kedvelt műveket adják elő.

A próbaterembe a művészek képzeletbeli lábnyomait követve vezet az út, így az eseményre érkezők valóban a Kodály Központ Művészbejáróján át közelíthetik meg a kamarasorozat rendhagyó helyszínét.

Az est közreműködői:

Papp Dániel – hegedű
Mikola Levente – hegedű
Murin Jaroszláv – mélyhegedű
Tuzson Tamás – mélyhegedű
Pechan Dávid – gordonka
Székely Ond – gordonka
Gárdai Viktória – fuvola
Morvay Ágnes – hegedű
Németh-Tóth Tímea – hegedű

A Művészbejáró ebben az évadban két alkalommal – március 30-án és május 26-án – nyílik meg a kíváncsi zenekedvelők előtt, a következő évadban azonban már négy előadással készülnek a Pannon Filharmonikusok muzsikusai.

A március 30-i kamarakoncert részletes programja a zenekar honlapján, IDE kattintva érhető el. A korlátozott számú férőhelyekre tekintettel ajánlott az érdeklődőknek mielőtt megvásárolni jegyeiket, mellyel elsők között leshetnek be a kulisszák mögé, a zenekar próbatermébe.

Forrás: Pannon Filharmonikusok