Vikingek határok nélkül – Megjelent a Határtalan Régészet legújabb száma

Vikingek vették át az uralmat a Határtalan Régészet című magazin legújabb száma felett. Számtalan szempontból ismerhetik meg az olvasók a titokzatos viking világot: kiderül, miért kerültek hajók a föld alá, mik is voltak a rúnák, hogyan hajóztak vagy társasoztak a vikingek bő ezer évvel ezelőtt.

A vikingek kalandos, lebilincselő világával találkozhatunk a Határtalan Régészet című magazin frissen megjelent számában. Az újság több szempontból járja körbe a témakört: izgalmas beszámolókat olvashatunk a vikingek hétköznapjairól, vallásáról, utazásairól, kikapcsolódási szokásairól és a velük kapcsolatos tévhitekről is.

Az újságból kiderül, miért temetkeztek több mint 20 méter hosszúságú hajókban a viking előkelők, kik voltak a viking testőrség tagjai és hogy milyen érdekességeket rejtettek magukban a vikingek által használt napkövek, napiránytűk. A magazint elolvasva megfejthetjük a rúnáik titkait is, megismerhetjük a vikingek kedvenc társasjátékait, valamint a kultikus sárkányhajóikat. A magazin mindemellett ismét kitekint a régészet témaköréből: az olvasók érdekes részleteket, kulisszatitkokat tudhatnak meg a vikingekkel kapcsolatos televíziós sorozatokról is.

A Határtalan Régészet című magazin célja, hogy színes, izgalmas formában mutasson be különböző régészeti témákat a régészet iránt érdeklődőknek. Az újság közérthető módon dolgozza fel a különböző korszakokat, témaköröket, és egyúttal igyekszik kitekinteni a hagyományos régészeti keretek közül. A magazin legújabb száma már elérhető az újságárusoknál.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum