WAMP – Természetes design

Március 12-én, idén először sok zölddel, virággal és tavaszi hangulattal vár minden designrajongót a WAMP. A vásáron ezúttal a természet és a design kapcsolatán lesz a hangsúly, és több olyan márka mutatkozik be, akik termékeik, üzenetük vagy inspirációs forrásuk által kötődnek a természethez és a környezettudatos életmódhoz.

A kínálatban ott lesznek azok a tervezők és virágboltok, akik ízléses növény és virág kreációjukkal a városi ember számára is megteremtik az otthoni zöld környezet és kertészkedés lehetőségét. A Bublab, a Virágos Pagony (Flower Grove), az Á la Lune, a Flow, a RisoPlant, a Mágikus kert floráriumok, a Naomipeli, a PLAY PLANTS és az Opera Fleur Virágüzlet különleges növényekkel, broméliákkal, pozsgásokkal és virágokkal várják mindazokat, akik szívesen dobják fel természetes dekorációval az otthonukat.

A fából készült bútorok, tárgyak nyugalmat és természetességet kölcsönöznek egy-egy enteriőrbe. A márciusban a hónap tervezője címet is viselő Binpile műhelyében kombinálható újrahasznosított fa modulrendszerek készülnek, melyek ezerféleképpen variálhatóak. A modulokból bármilyen bútor vagy installáció egyszerűen összeállítható, bel-és kültéren is egyaránt használhatóak, a vásáron pedig ki is lehet őket próbálni.

A vásáron bemutatkoznak az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákvállalkozásai és a Moholyi- Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjai is. Az AKG egyéves Diákvállalkozási programjának keretében a diákok dizájntermékeket állítanak elő, értékesítik azokat, így már nagyon fiatalon megtanulják, hogyan működik egy vállalkozás. Ezúttal 5 csapattal találkozhat a WAMP közönsége: a Sight Company, az As We See Company, a RBN Design Company, a The Billow Company és a WRU Company.

A MOME tárgyalkotó tanszékének tanulói gyönyörű kerámiákkal készülnek, használati-, dekorációs- és ajándéktárgyak is megtalálhatóak lesznek a kínálatban.  A hallgatók munkái a WAMP-on debütálnak, a látogatók pedig meg is vásárolhatják az egyedi, kisszériában készült termékeket.

A Maacraft szociális műhely natúr fa bútorai és lakáskiegészítői is megvásárolhatóak lesznek a márciusi WAMP-on. A termékeket a Miskolci Autista Alapítvány otthonában élő autista munkavállalók készítik designerek segítségével egy különleges foglalkoztatási forma keretében, mely valós foglalkoztatási szituációkban biztosít lehetőséget az otthon lakóinak a képességeik fejlesztésére. A termékek eladásából származó bevétel minden esetben az otthon lakóit segíti.

A legismertebb természetvédelmi szervezet a WWF Hungary először vesz részt a WAMP-on. A WWF küldetése a biológiai sokféleség megőrzése, a környezeti szennyezések csökkentése, a természeti erőforrások hosszútávon fenntartható használatának elősegítése és a megújuló energiaforrások használatának ösztönzése. Az alapítvány saját márkája, a Panda Bolt termékeit árusítja a WAMP-on, a bevételt pedig a WWF Magyarország faj- és élőhely-védelmi programjaira fordítja.

Az öltözék és kiegészítő kínálatban több olyan tervezőt is szerepel, akik kifejezetten természetes anyagokkal és környezetbarát eljárásokkal dolgoznak. László Edina márkája a LAZLO már az új tavaszi kollekcióját mutatja be a WAMP-on, a PLANT3D  pedig apró növények felhasználásával és 3D nyomtatással készült ékszerekkel készül.

A természetesség és a környezettudatosság a gasztró kínálatban is helyet kap, rengeteg új márka egészséges és adalékanyagtól mentes finomságait kóstolhatjátok meg a vásáron. Vegán ínyencségekkel vár mindenkit a Kristóf Konyhája, a NASPOLYA NASSOLDA és a Tunki-tunki, frissen facsart gyümölcs és zöldségleveket kóstolhattok a Fű Juice Bár standjánál, és újragondolt, isteni cheesecake variációkat tesztelhettek a Say Cheese Budapestnél.

Aki maga is szeretne részt venni az alkotásban, három izgalmas workshop közül válogathat. A Binpile standjánál Verebélyi Tamással, a márka tervezőjével barkácsolhattok, a VISU.visualplayground standjánál saját egyedi mintázatú vászonszatyrotokat készíthettek, az Opera Fleur Virágüzletnél pedig apró növényekből alkothattok dísztárgyakat. Aki picit lazítana a virágokkal és növényekkel díszített pihenő részlegünkben relaxálhat kényelmes Blup! babzsákokon.

Várunk titeket március 12-én a Millenáris B csarnokában!

Az esemény Facebook oldala:
https://www.facebook.com/events/924008804401953/

További információ:
https://www.facebook.com/wampdesignvasar/

www.wamp.hu