Kihirdették a versenyprogramot – Hat előadás szerepel a Városmajori Színházi Szemle idei programjában

Az elmúlt év legjobb, nem budapesti szórakoztató előadásai között olyan közkedvelt slágerelőadások szerepelnek, mint az Amadeus, a Képzelt riport… vagy a Mágnás Miska, de Miskolcról, Szombathelyről és Csíkszeredáról is érkeznek népszerű produkciók a versenyprogramba. A kiemelt művészi értéket képviselő előadások Szemléjét 2017. június 22. és július 11. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Kihirdették a 2017-es Városmajori Színházi Szemle versenyprogramját, amelynek keretében idén hat város hat legjobb zenés, szórakoztató előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A háromtagú szakmai bizottság – Papp Tímea, Stuber Andrea és Urbán Balázs színikritikusok – több mint ötven, 2016. március 1. és 2017. február 20. között bemutatott vidéki és határon túli színházi előadás megtekintése során választotta ki azokat a produkciókat, amelyek szórakoztató jellegük mellett a művészi megvalósítás szempontjából is kiemelkednek a kínálatból, ugyanakkor megfelelnek a Városmajori Szabadtéri Színpad technikai adottságainak is.

A versenyprogramba javasolt előadásoknál a válogatók a színészi alakítások színességét, a professzionális társulati munkát, illetve a művek újszerű megközelítését emelték ki. A nyárindító Városmajori Színházi Szemlében idén a klasszikus szórakoztató műfajok képviseltetik magukat, zenés előadások és komédiák, de Feydeau-bohózat és népszerű operett is szerepel a programban. Bemutatkozik a nyíregyházi, miskolci, szombathelyi, kecskeméti, csíkszeredai és szabadkai társulat, amelyek közül többen a Városmajori Szemle visszatérő vendégei. Az előadásokat olyan neves rendezők állították színpadra, mint Béres Attila, Lendvai Zoltán, Mohácsi János, Rusznyák Gábor, Tasnádi Csaba és Szőcs Artur.

A 2017. évi Városmajori Színházi Szemle versenyprogramja:

Déry Tibor – Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválrólMóricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza (rendező: Tasnádi Csaba)

Tóth Ede: A falu rossza – Weöres Sándor Színház, Szombathely (rendező: Mohácsi János)

Peter Shaffer: Amadeus – Szabadkai Népszínház (rendező: Béres Attila)

Szirmai Albert – Bakonyi Károly – Gábor Andor: Mágnás Miska – Katona József Színház, Kecskemét (rendező: Rusznyák Gábor)

Georges Feydeau: A hülyéje – Miskolci Nemzeti Színház (rendező: Szőcs Artur)

Vadnay László – Békeffi István – Márkus Alfréd: Tisztelt Ház – Csíki Játékszín, Csíkszereda (rendező: Lendvai Zoltán)

A Városmajori Színházi Szemlét 2017. június 22. és július 11. között rendezik meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A programot idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség az interneten szavazhat a kedvenceire.

A jegyvásárlás hamarosan megkezdődik a Szabad Tér Színház honlapján: www.szabadter.hu.

Forrás: Szabad Tér Színház