Szurcsik József tárlatvezetése a Graphics open2 kiállításon

Szurcsik József Munkácsy-díjas képzőművész ezúttal egy idősödő, irigykedő pályatárs kételyeit osztja meg a tárlatvezetésre látogató közönséggel, éppen elviselhető mélységekig hatoló szakmaisággal fűszerezve.
Szurcsik mester sajátos stílusában, tabuk nélkül hívja diskurzusra a GO2 kiállításon szereplő műveket és rá jellemző módon lehengerlő vehemenciával, magas hőfokon adja elő mondandóját.
Szurcsik József egy laza sétára invitálja az érdeklődőket, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Termében látható Graphics Open2 nemzetközi kiállítás műtárgyai közé.

Mivel ma a kortárs művészi grafika területén éppúgy találkozhatunk rézkarccal, litográfiával, mint videómunkákkal, installációkkal vagy akár grafikai elemeket magukon hordozó használati tárgyakkal, úgy gondoltuk, elkél egy szakavatott kísérő, kinek segítségével közelebb kerülhetünk a jelen kor művészetének jelenségeihez.

2017. március 5-én, vasárnap 16 órától megtartandó tárlatvezetése során Szurcsik József kísérletet tesz az alkotói magányban megszületett közép európai grafikai művek bemutatására oly módon, hogy a személyesség varázsköpenyéből kibontogatva váljanak láthatóvá, vagy egyáltalán csak érthetővé a mai fiatal generáció művészeinek alkotói szándékai, nyelvezetük pontos logikája vagy a nyomhagyás kortalan indítékai.

HELYSZÍN:
Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem
1062 Budapest, Andrássy út 69.

BELÉPŐ:
A tárlatvezetés a kiállításra érvényes belépőjeggyel látogatható.

Jegyár: 600 Ft
Nyugdíjasoknak, diákoknak: 300 Ft
Ingyenes: szakmai szervezetek (MAOE, MKISZ, AICA, Magyar Könyvtárosok Egyesülete) tagjai, művészeti egyetemek és középiskolák hallgatói és oktatói, pedagógusok, a sajtó képviselői, 70. életévüket betöltött személyek, fogyatékkal élők, nagycsaládosok részére

Forrás: Magyar Képzőművészeti Egyetem