Így gratulál a Budapest Show Kórus az Oscar-díjas rövidfilm alkotóinak

A Budapest Show Kórus, Magyarország első show kórusa az Oscar-díjas magyar rövidfilm sikerére az alábbi vegyeskari átirat elkészítésével reagál.

A 2016-os nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott eredményes szereplése után, – melyre a kórus szintén egy egyéni átirattal reagált -, Magyarország újabb sikert ért el a nemzetközi porondon. A Mindenki című magyar rövidfilmet Oscar-díjjal jutalmazták, mely elismerés mind a magyar film, mind a hazai kóruskultúra számára. A Budapest Show Kórus feldolgozta a film végén elhangzó, Balázs Árpád által jegyzett Bodzavirág című kórusművet, ezzel gratulálva az alkotóknak. A csapat reméli, hogy a magyar filmet ért siker mellett, a magyar kórusélet – Kodály országához hűen, kinek idén ünnepeljük 135 éves születését – újabb fénykorát éli majd.

A Budapest Show Kórusról

A kórus főként egyetemista fiatalokból áll. Tagjai az élet különféle területein tanulnak vagy dolgoznak. (a jogásztól a cukrászon keresztül a tájépítészig)
Repertoárjukban a könnyűzene sokféle ága megtalálható: pop, rock, musical, jazz, gospel, spirituálé, filmzene, mindez mozgással és tánccal fűszerezve, élőzenei kísérettel.

Forrás: Budapest Show Kórus
,