Véghajrában a „Ne érd be konzervvel!”

Március 15-e a határideje a Pannon Filharmonikusok ötletpályázatának, amit a 8-14 éves korosztály számára szóló program fejlesztésére írt ki.

Még mindenkinek van ideje kifejteni a véleményét, hogy milyen komolyzenei program készüljön a kamaszoknak! Gyerekeket, fiatalokat, szülőket, nagyszülőket és pedagógusokat szólít meg a Pannon Filharmonikusok novemberben kiírt ötletpályázatában. A zenekar a hallgatóságot, leendő és meglévő közönségét, zenebarátokat és laikusokat invitál egy kooperatív, fejlesztő célú munkára, melyben olyan kreatív ötleteket, tapasztalatokat és élményeket leíró összegzéseket vár, mellyel felkelthető a digitális korban felnövő kamaszok érdeklődése a komolyzene sokszínű világa iránt.

2017. március 15-ig várja a Pannon Filharmonikusok a pályázati anyagokat. A kiírás célja a tizenéves korosztályt megszólító program fejlesztése, hogy a digitális korban élő gyerekeknek úgy mutassa meg a komolyzene gazdagságát, az élőzene-hallgatás fontosságát és közösségteremtő erejét, a családi szabadidő eltöltésének e formáját, ahogy az a számukra a legnagyobb élményt nyújtja. Ezt élvezném!, Ide elvinném!, Ezt díjaznám! címekkel, három kategóriába sorolva, eltérő témákat kidolgozva adhatnak be kreatív elképzeléseket a pályázók, hiszen más-más ötlete lehet a szülőknek, a pedagógusoknak és a fiataloknak arra vonatkozóan, hogy mit jelent a kamaszokat célzó komolyzenei kikapcsolódás.

A minimum 2000 karakterből álló pályázati anyagot gyerekek, fiatalok csapatban, szülők, nagyszülők egyénileg vagy párban, pedagógusok pedig egyénileg küldhetik el word dokumentum formájában a palyazat@pfz.hu e-mail címre. Pályázhat minden termé­szetes személy. Az elkészült anyagokat háromtagú zsűri bírál majd el, köztük Horváth Zsolt, a zenekar igazgatója, Fükéné Walter Mária, a Pannon Filharmonikusok Tehetségtámogató és edukációs programjának pedagógiai szakértője, valamint Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere, zeneigazgatói asszisztense.

Végül a legjobb ötleteket tartalmazó munkákat kategóriánként izgalmas ajándékokkal díjazza a zenekar. A legaprólékosabban kidolgozott pályázatok beküldői többek között nyerhetnek jegyeket az ausztriai StMargarethen kőbányájában megrendezésre kerülő 2017-es gyerekelőadásra, vagy egy exkluzív házbejárást a Kodály Központ közönségforgalomtól elzárt részeibe a zenekari ároktól a technikai karzatig. Továbbá a díjak között megtalálható a Pannon Filharmonikusok muzsikusaival közösen tartott zártkörű „hangszersimogató”, ahol a nyertesek megnézhetik és ki is próbálhatják a különböző hangszereket. Emellett 50 000 forint értékben ajándékjegyet is nyerhetnek a legkreatívabb ötleteket küldők. A pályázat pontos és részletes kiírása a Pannon Filharmonikusok honlapján – www.pfz.hu – érhető el.

Forrás: Pannon Filharmonikusok