LILITh – Táncperformansz Gergye Krisztián Társulata előadásában

LILITH – FEKETE HOLD
TÁNCPERFORMANSZ GERGYE KRISZTIÁN TÁRSULATA ELŐADÁSÁBAN
2017. március 12., vasárnap, 19.30

Gergye Krisztián Társulatának LILIth című előadása igazi kuriózum. Ország Lili előtt tiszteleg az Árny a kövön c. életműkiállítás apropóján a Magyar Nemzeti Galéria Kupolacsarnokában tánccal, bábbal, árnyakkal. A közönség nem csak nézője lesz az eseményeknek, hanem szereplőkké is válnak Gergye Krisztián és Ország Lili közösen teremtett világában. Gergye Krisztián performansza a tánc találkozása Ország Lili képzőművészetével és a bábművészettel, amely a személyességet és az emberi test magányát vizsgálja.

A kifejezetten az Árny a kövön c. életműkiállítás ihlette előadás március 12-én, vasárnap, illetve március 26-án vasárnap, a kiállítás zárásának napján látható.

A performanszot megelőzően, 18.00-19.30 között az Ország Lili – Árny a kövön c. kiállítás is megtekinthető az előadásra szóló jeggyel.

Rendezés, koreográfia, látvány: Gergye Krisztián
Szereplők: Barabás Anita és Gergye Krisztián
Bábterv: Hoffer Károly I Jelmez: Béres Móni I Díszlet: Zöldy Z. Gergő
Zene: Schubert – G major quartet az Accord Quartet előadásában

„Kedves nézőink!
A LILIth című előadásunkra, kérjük, hozzanak magukkal egy TÉGLÁT! Lehet kicsi, nagy, töredezett, új… A tégla az előadás részévé válik majd. Kiderül, tudunk-e közösen falat emelni magunk köré vagy magunk elé.
Komolyan gondoljuk, bár a gesztus nem kitétel!”

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria III. emelet, Kupolacsarnok

Jegyár: 2 800 Ft
Online jegyvásárlásért kattintson a linkre!

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria
,