Párbeszéd koncertek – Az első hang február 28-án Dresch Mihállyal és Tintér Gabriellával

Új zenei sorozat elindítására vállalkozik a Bethlen Téri Színház. A Párbeszéd koncertsorozat február 28-án a hazai dzsesszélet kiemelkedő alakja, Dresch Mihály (szaxofon, furulya) és az elementáris hangú énekes, Tintér Gabriella nem minden napi zenei barangolásával indul útjára.

Tintér Gabriella és Dresch Mihály – Fotó forrása: Bethlen Téri Színház

„Nagyon örültem, amikor Szögi Csaba barátom felkeresett azzal, hogy szeretne egy párbeszédes koncertet létrehozni, melyben két, más zenei világból érkező előadóművész kommunikál egymással és a közönséggel. Dresch Misivel fogjuk ezt a csodálatos zenei barangolást véghezvinni: különböző zenei stílusok, népdalok eredetiben és kicsit másképpen is. Egy nagyon érdekes fúzióban lesz részünk. Várunk mindenkit nagyon sok szeretettel!” (Tintér Gabriella Tinti)

Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas zenész, érdemes és kiváló művész. A mai magyar dzsessz kiemelkedő alakja, kiváló szaxofonos, aki a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki. Első kvartettjét 1984-ben alapította.

Tintér Gabriella Junior Príma Díjas népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere. Számos zenei felállásban énekelt már, így például a Jánosi Együttes, a Szigony Együttes, a Tatros Együttes és a Szeret Zenekar. Nemrég Tint’íz Band néven hozott létre saját formációt, és az első lemezével Gramofon-díjas Oláh Gipsy Beats tagjaként is bizonyított.

Párbeszéd koncertek

Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet és zenei világ – a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. A havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, amik egyszeriek és megismételhetetlenek. Az esteket összeköti egy, a művészek által választott zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen az előadók között a zeneművészet majd’ minden ága képviselteti magát.

A felkért muzsikusok között van jazz és kísérleti zenész, rádiós műsorvezető, Junior Prima díjas, Népművészet Ifjú Mestere, Liszt díjas, Érdemes és Kiváló művész, vagy éppen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jelenlegi vagy volt hallgatója.

A Párbeszéd sorozat tanácsadó-szerkesztő stábjában pedig olyan elismert szakemberek, mint Gombai Tamás és Lázár Zsigmond.

Az első hang című nyitó koncertet március 28-án Péter Tamás (hegedű) és Papp Endre (brácsa) koncertje követi.

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

Bővebb információ és jegyvásárlás:
www.bethlenszinhaz.hu
http://www.bethlenszinhaz.hu/

Forrás: Bethlen Téri Színház