JÖN A MÁGIKUS ÁLLATOK ISKOLÁJA! – új bemutató a Kolibri Színházban

Margit Auer Mágikus állatok iskolája című műve alapján Novák János rendezésében zenés mesejáték készül a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban. A kisiskolás korosztálynak szóló előadás bemutatóját szombat délután tartják.

“A mágikus állatok különleges lények. Néha úgy tűnik, olvasnak a gondolatainkban. Ismerik a legtitkosabb kívánságainkat. Nagy szerencséje van annak, aki ilyen barátot tudhat maga mellett…”

A mesében a valóság ötvöződik a gyerekek képzeletvilágával. A mágikus állatokról senki más nem látja, hogy beszélni tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát. Mégis, a váratlan jövevény megkönnyíti a gondokkal küszködő gyerekek életét az iskolában, vidám helyzeteket teremt, és izgalmas kalandok várnak kis gazdáikra.

A darabban a kilencéves “Béna” Benni új tanárnőt és új osztálytársnőt kap az iskolaév elején. Miss Cornfield tanárnő bátyja mágikus állatokkal kereskedik. Ida, az új osztálytárs, szívesen barátkozna Bennivel, de a fiú ellopja a kislány kedvenc fülbevalóját, tönkreteszi az iskolaigazgató féltett növényét. Vagy ez csak a látszat? Ki segít kibogozni az összekuszálódott szálakat? Csak nem Mister Morrison mágikus állatai?

Az izgalmas történetben egy rejtélyről is szó esik, amit a gyerekek és a mágikus állatok együtt derítenek fel. Közben mélyebben is megismerhetjük a szereplőket, a tanárokat és gyerekeket, az indítékaikat, a szorongásaikat, a csínytevéseiket és az álmaikat. Minden szereplő egyéni jellem, mindenki változik, fejlődik nem kis mértékben a megjelenő mágikus állatok és a kialakult különös szituációk hatására.

Margit Auer művét Nádori Lídia fordítása alapján Horváth Péter írta színpadra. Az előadás zenéjét Novák János, a dalszövegeket Horváth Péter szerezte. A báb-, jelmez- és díszlettervező Orosz Klaudia, a zenei vezető Kecskeméti Gábor. Az előadást rendezte Novák János.

Az előadás a február 25-i premiert követően február 26-án, 27-én és 28-án, illetve március 5-én, 6-án és 7-én is látható a Kolibri Színházban.

Forrás: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
,