Egerben indul a fesztiválszezon

Már kevesebb, mint 100-at kell aludni, és indul a hazai fesztiválszezon, méghozzá az egyik legizgalmasabb hazai fesztiválhelyszínen, az egri borvidék dombokba vájt pincéi övezte Bolyki Völgyben. Június 1-én startol a Feszt!EGER, amit ezúttal is hazai könnyűzenei szakma legfontosabb találkozója, a Music Hungary előz meg és ismét várja az ifjú talentumokat az ÉTER tehetségkutató is.

Immár ötödik alkalommal hívja össze a hazai zenészeket, menedzsereket, producereket, marketing szakembereket és politikusokat – a Sziget Szervezőiroda és a közös jogkezelőket tömörítő ProArt szövetség által életre hívott – Music Hungary Konferencia, melynek célja, hogy a szakemberek megvitassák, hol áll most a magyar zeneipar, merre tart, milyen lehetőségek körvonalazódnak a hazai iparág részvevői számára. Ezúttal is több téma lesz terítéken. A meghívottak elemzik – egyebek mellett – a rádiós piac átalakulását és annak lehetséges következményeit. Szóba kerül, hogy a hazai produkciók számára milyen lehetőségek nyílnak a határainkon túl. Megvitatják a magyar zeneexport lehetőségeit: vajon van-e sansz Magyarországról befutni a nemzetközi piacon. És szóba kerül majd, hogy akár már az általános iskolai zeneoktatás keretein belül teret kapjon a könnyűzene, mint a kortárs kultúra értékteremtő művészeti ágának oktatása.

Mi lehet jobb, mint egy hűs egri rozéfröccsel kísért pop-rock áradat? Ezt kínálja idén is a fesztiválszezon nyitó jamboree-ja, a Feszt!EGER, ami a „csakazértis zene!” felkiáltással csalogatja ismét a Bolyki völgybe a fesztiválozókat. A festői környezetből adódó speciális hangulatú fesztivál idén is a hazai zenei élet krémjét vonultatja fel, közülük már biztos, hogy ott lesz Egerben a Punnany Massif, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Belga, a Halott Pénz vagy a Honeybeast, de a szervezők hamarosan újabb nevekkel bővítik a felhozatalt. Az egri fesztiválhétvége nagy lehetőséget nyújt a feltörekvő fiatal zenészeknek is, hisz’ ismét indul az ÉTER, az ifjú tehetségek felkutatására szerveződött esemény, várhatóan számos izgalmas új produkcióval, akik közül remélhetően többekkel találkozunk majd a rádiók hullámhosszán vagy fesztiválok nagyobb színpadain.

A Feszt!EGERre hamarosan indul egy Early Bird jegyakció: március 1-15. között mindössze 7.900 forintért válthatnak bérletet az érdeklődők. Bővebb információ folyamatosan itt: http://feszteger.hu