Határtalan Napok műsorváltozás!

Kedves Nézőink!

Határtalan Napok műsorváltozás!

A nagyváradi Szigligeti Színház sajnálattal közli, hogy Molnár Júlia színművésznő balesete miatt a 2017. február 10-én 19 órára hirdetett Csiky Gergely: Buborékok című vígjáték elmarad.

Helyette, változatlan időpontban, ugyancsak a nagyváradi Szigligeti Színház produkciója, Füst Milán: Máli néni című komédiája kerül bemutatásra. A már megváltott jegyek érvényesek, vagy visszaválthatóak a jegypénztárban.

Köszönjük megértésüket! A művésznőnek jobbulást kívánunk!

Füst Milán: Máli néni, nagyváradi Szigligeti Színház – Fotó forrása: Miskolci Nemzeti Színház

Füst Milán: MÁLI NÉNI

Volt egyszer egy drámaírónk, Füst Milán: a huszadik század nagy látnokai közé tartozott, félelmetes életművet hagyott hátra, megújította a színházi nyelvet, és olyan élességgel adott számot az emberi természetről, hogy korának ízlése nem is tudott vele mit kezdeni. És történt egyszer, hogy ez a dühös próféta bohózat írására ragadtatta magát: vígjátékot írt a vezérigazgatóról, a szegény könyvelőről és a gépírókisasszonyról, akibe mindenki szerelmes… Be akarta bizonyítani, hogy képes ő a kor ízlése szerint is darabot írni. A Máli néni azóta számtalan sikerszériát futott be a magyar színpadokon, de rácáfol szerzőjének eredeti elképzelésére: nem tucat-bohózat született. A Máli néni olyan őrült, mint maga az élet, csupa költészet, abszurditás és szenvedély, hősei egyszerre titokzatosak és szeretni valók; szertelen, pofátlan és bonyolult, különös poézissel idéz meg egy azóta elsüllyedt kort és életmódot, és összeomlástól boldogságig szárnyal (meg vissza): mint az élet, amit élünk.

Füst Milán: Máli néni, nagyváradi Szigligeti Színház – Fotó forrása: Miskolci Nemzeti Színház

Egy vezérigazgató – KARDOS M. RÓBERT
Alfonz, a fia – BALOGH ATTILA
Tilda, a lánya – JEROVSZKY TÍMEA
Máli néni, egy szegény rokon – CSÍKY IBOLYA
Novák bácsi, a férje – DOBOS IMRE
Margit kisasszony, titkárnő – PITZ MELINDA
Horváth úr, egy könyvelő – SEBESTYÉN HUNOR
Egy rejtélyes kisgyerek – ABABI CSILLA
Egy másik Margit- GAJAI ÁGNES
Cseléd Novákénál – NAGY TÍMEA m.v.
Két virágáruslány, Hivatalszolga

Rendező: KOLTAI M. GÁBOR m. v.
Dramaturg: SÁNDOR JÚLIA m. v.
Díszlet és jelmez: RÁKAY TAMÁS m. v., SAFRANEK ZITA m. v.
Ügyelő: JOÓ EMÍLIA
Súgó: TENTEA KATALIN

 

,