SZTE-s dolgozói nap a Pompeji-kiállításon

SZTE-s dolgozói napot tartanak a szegedi Pompeji-kiállításon: az SZTE Egyetemi Azonosító Kártyájuk felmutatásával kedvezményesen nézhetik meg a tárlatot a Szegedi Tudományegyetem oktatói, munkatársai február 2-án, csütörtökön.

A nagy sikerű SZTE-s egyetemista nap után SZTE-s dolgozói napot hirdet a Móra Ferenc Múzeum. A Pompeji-kiállítást nézhetik meg kedvezményesen a Szegedi Tudományegyetem munkatársai, oktatói február 2-án, csütörtökön 10-18 óra között. A kedvezményes sétálójegyeket az Egyetemi Azonosító Kártya felmutatásával válthatják meg az érintettek a Móra-múzeum pénzárában.

A kedvezményes belépés mellett ajándék tárlatvezetésekkel is készülnek a közgyűjtemény munkatársai. A Pompeji-kiállítás két helyszínén kétóránként tartanak ingyenes vezetéseket: a Móra Ferenc Múzeumban 12 és 16 órakor, a Fekete házban pedig 10 és 14 órakor.

A nagysikerű Pompeji-kiállítást március 5-ig hosszabbította meg a Móra Ferenc Múzeum, így még bő egy hónapon keresztül bárki megismerheti az eltemetett város virágzását és tragikus pusztulását. A Móra Ferenc Múzeumban eredeti gipszöntvény, márványszobrok, freskók láthatóak, a Fekete házban pedig szintén eredeti gladiátor sisakokat is bemutatnak, valamint egy 18 karikás bordélyház-minitermet is kialakítottak.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum