Fotóakadémia Szalay Zoltánnal – Vendég Szalmás Péter, a Népszava képszerkesztője, a Magyar Olimpiai Bizottság fotósa

Fotóakadémia Szalay Zoltánnal 2017. február 2-án, csütörtökön, 17:30-kor az Örkény István Könyvesbolt Cultiris Galériájában (1137 Budapest, Szent István krt. 26.). Vendég Szalmás Péter, Fejtő Ferenc-díjas fotóriporter, a Népszava képszerkesztője, a Magyar Olimpiai Bizottság fotósa.

Szalmás Péter – Fotó forrása: Kossuth Kiadó

Fotóriporterek. Kortársak. Egyéniségek, akiktől tanulni lehet és érdemes.
Ők lesznek a vendégei, a beszélgetőtársai Szalay Zoltán Táncsics-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotóriporternek minden hónap első csütörtökén a Cultiris Galériában.

Témák, amelyekről szó lesz:
Pályakezdés laboránsként. Fényképész-iskola Vácott. Az első – öreg Minolta – fényképezőgép és az első esküvői fotózás. Egy modell-iskola fotósa, divatfotók, budapesti képeslapok. Az első sajtófotó-felkérés a KACSA magazintól. 1993 végétől Pataky Zsolt segítségével a Népszavánál – a Fenyő János-sajtóbirodalom székházában – fotósként és laboránsként. Képei jelennek meg a BRAVO-ban, a Nők Lapjában, a Vasárnapi Hírekben. Wéber Lajosnak köszönhetően másfél év múlva a Népszava főállású fotóriportere. A sportfotó lesz a szakterülete. Közben, 1996–99 között a Madách Színház fotósa is. Hat olimpiáról és öt paralimpiáról tudósított. 2000-ben a Sidney-ben rendezett nyári olimpiai játékokon debütált. Fordulópont lett az életében. 2014-től a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos fotósa.
Magyar és nemzetközi sajtófotó-pályázatok többszörös nyertese. A maga útját járja.

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

Forrás: Kossuth Kiadó