Kitett / Exposed

***See English below***

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design tanszék hallgatóinak pop-up kiállítása.

2017. február 02 – február 04.
Megnyitó: 2017. február 02. 19:00
Helyszín: Budapest Pont (1053 Budapest, Királyi Pál utca 18.)

A kiállítást megnyitja Jivens O. Breewenses etnológus professzor, a Betondzsungel Ösvényein sorozat szerkesztő – műsorvezetője.
https://www.facebook.com/Jivens-O-Breewenses-193372384204629/
https://www.facebook.com/betondzsungelosvenyein/


A MOME Média Design Tanszékének célkitűzése nem csak az, hogy a hallgatókkal megismertesse a legkülönbözőbb technikai médiumokat és hatásmechanizmusukat, hanem az is, hogy ezekkel az ismeretekkel és készségekkel igyekezzenek maguknak helyet és feladatot találni a társadalmi valóságban. A kiállítás olyan új, vagy a tanszéken az elmúlt évek során készült munkákat mutat be, amelyek a mozgóképes eszköztár, performatív helyzetek, az interaktivitás vagy éppen a robotika nyújtotta lehetőségeket kihasználva tömör, néhol gesztusértékű vagy paradox kijelentéseket tesznek a mindennapjainkat meghatározó viszonyokkal kapcsolatban.
Egy ilyen jellegű válogatás nem titkolt célja,izgalmas munkák és fiatal alkotók bemutatásán túl, hogy kicsit felrázza a jellemzően apolitikus felsőoktatási közeget, és alkalomadtán párbeszédet generáljon mind a művészet, mind a pedagógia felelősségéről.

Kiállítók (a névsor még nem teljes):
Birtalan Szabolcs, Cseh Dániel, Forgács Simon, Lődi Virág, Markó Luca, Pajor Kristóf, Varju Tóth Balázs

A belépés ingyenes, a helyszínen adománnyal lehet támogatni a Budapest Pont fenntartását.

Pop-up exhibition of the students at the Media Design programme of the Moholy-Nagy University of Art and Design

February 2 – February 4
Opening: 19:00, February 2, 2017
Venue: Budapest Pont (1053 Budapest, Királyi Pál utca 18.)

The Media Design programme of MOME does not only develop the students’ competence in various creative technologies but also encourages them to approach their actual social reality with their knowledge and skills. This exhibition presents new and recent works made by media design students in which, using video, performance, interactivity or automation, they make concise, subtle or rough, at times paradoxical statements reflecting on the conditions that define our everyday lives.
Such a selection, beyond presenting intriguing works and young artists / media designers to a larger public, hopes to generate a dialogue as to the responsibility of both art and pedagogy, within the framework of a characteristically apolitical higher education.

Artists:
Szabolcs Birtalan, Dániel Cseh, Simon Forgács, Virág Lődi, Luca Markó, Kristóf Pajor, Balázs Varju Tóth

Entry is free, donations are welcome

Forrás: Budapest Pont