TÁP Színház Ősbemutató / magyarIQm

TÁP Színház: magyarIQm
őshonos bemutató
2016.01.29. 20.00 óra
2016.02.20. 20.00 óra
Trafó Kortárs Művészetek Háza

Könnyed nyár esti szórakozásra invitál január 29-én a Nemzeti TÁP Színház. Az új, magyarIQm című előadás látleletet arról, hogyan élnek és gondolkodnak a magyarok a 21. századi 20. században. A produkcióban a hazai sajtó szemelvényeit illesztik egymás mellé, hogy megmutassák, hogyan szeret, politizál, éldegél a magyar. Mindezt ősi és újgenerációs társulati tagok szereplésével, Vajdai Vilmos rendezésében Laboda Kornél és Fekete Ádám szerkesztésében.

A Magyar Narancs tavalyi születésnapja alkalmából kérte fel a Nemzeti TÁP Színházat, hogy készítsen egy produkciót az ünnepségre. Ez volt az első lépés a mostani bemutató felé. Akkor Vajdai Vilmos és társulata saját válogatását és a szülinapos hetilap Szüret rovatából emelte ki és vitte színre a legízesebb, a társadalmat leginkább reprezentáló szövegrészeket. Ezúttal már bővebb a merítés: nívós hetilapok, belvárosi lépcsőfordulók, hirdetőoszlopok által terjesztett igék egyaránt elhangzanak a produkcióban.

Az előadástól a korábbi, legendás Minden Rossz Variatéhez hasonló világot várhatunk, a premierdarab megidézi az ősi, eredeti, legendás TÁP Színház dadaista hangulatát.

Előadják: Andai Kati, Bánki Gergő, Bíró Panna, Csányi Dávid, Fekete Ádám, Gosztonyi Csaba,  Hajmási Dávid, Háda Fruzsina, Hajmási Péter, Janklovics Péter, Keményffy Tamás, Kovács Krisztián, Laboda Kornél, Paizs Miklós, Sztarenki Dóra, Váradi Gábor, Wessely Zsófia, Horváth Kálmán – Ezüsthigany

Szerkesztette/Edited by: Laboda Kornél és Fekete Ádám
Látvány/Visuals: Juhász Nóra
Videó: Markos Viktor, Szabados Luca
Fény/Light: Bredán Máté
Asszisztens/Assistant to director: Guttmann Ráchel
Rendezte/Directed by: Vajdai Vilmos

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza