Parlamenti lakógyűlést rendez a Tudósok zenekar

Kérlek Ne! – Tudósok Parlament Party
Közreműködik a Nevető Kórus
2016.01.28. 20.00 óra
Trafó Kortárs Művészetek Háza

Új lemez

Parlamenti lakógyűlést rendez a Tudósok zenekar január 28-án a Trafóban. A kelet-európai poszt-punk-funk éra egyik legszívósabb túlélője a harminc éves csapat, amely a szombati trafós multimédia partin a dadaista jókedv oltárán áldozik. Színpadra lép Tövisházi Ambrus, felhangzanak közismert és kevésbé ismert dalok, a Nevető Kórus pedig közösségi hahotára invitálja a jelenlevőket.

Fotó forrása: Trafó Kortárs Művészetek Háza

„Az biztos, hogy lesz benne olyasmi, ami az aktuális helyzetünkre és annak főszereplőire hajaz, ahogyan az is, hogy nem lesz benne semmi mezei agitáció. Előveszünk majd kevésbé ismert számokat is, s megpróbálunk majd velük egy szép nagyszabású közös iskolai ünnepségen az igazgató idegesítésére egy kiadós jókora felszabadult örömünnepet csapni. Megjelenés kötelező!” (drMáriás, kapcsolj.be)

A Tudósok jubileumi turnéjának utolsó állomása a januári koncert, amelyen baráti ünneplésre invitálják a közönséget. A koncertsorozatot egy vetítésekkel, színházi jellegű installációkkal megbolondított bulival koronázza meg a zenekar: dadaista közmondások és népszerű drMáriás festmények is gondoskodnak majd a vizuális és intellektuális őrületről. Az esemény mindenkinek ajánlott, aki kész kinevetni a túl szigorú politikát és nem fél részt venni egy olyan parlamenti lakógyűlésen, ahol Karcsi házmester zenés évértékelője csendül majd fel az agytekervények, a rekeszizmok és a lábak megtornáztatására.

A Tudósokat a felhőtlen hangulat kialakításában a Nevető Kórus segíti, akikhez a koncerten csatlakozni is lehet a megfelelően kihangosított ritmikus nevetésben. A bátor vállalkozókat egy kis relikviával ajándékozza meg a zenekar.

A zenekart a szürrealista polihisztor drMáriás 1986-ban alapította Újvidéken, a volt Jugoszláviában. A free jazz, a morbid költészet, a zajzene és a New York-i ihletésű, hetvenes évek végi punk-funk-diszkó elemeivel zsonglőrködő együttesben tucatnyi kiváló magyar zenész megfordult, többször bejárták Európát, de Moszkvában és a tengerentúlon is koncerteztek.

drMáriás – ének, alt.szax, trombita
Tövisházi Ambrus – villanyorgona, elektronika
Endrei Dávid – basszusgitár
Jeli Gergely – dob
Dezső Tóni – bariton szaxofon

Forrás Trafó Kortárs Művészetek Háza