Az első 30 év – A frissen megjelent Kass-kötet bemutatója

Megjelent a szegedi Kass Galéria elmúlt 30 évét bemutató kötet: a könyvben az alapítóra, Kass Jánosra emlékeznek barátai, kollégái, tisztelői. A kötetet január 19-én, csütörtökön 16 órakor mutatják be a Kass Galériában.

Megjelent a Kass Galéria eddigi működését, kiállításait bemutató kiadvány. A „Kass Galéria – Az első 30 év” című könyv nem csak a galéria eddigi tevékenységének, hanem az alapítónak is emléket állít. A könyvben a legendás grafikusművészre, Kass Jánosra emlékeznek egykori kollégái, barátai, tisztelői, művésztársai. A kötetben a galériával és a művésszel kapcsolatos írások mellett bemutatják az elmúlt három évtized kiállításait, rendezvényeit archív fotókon keresztül.

A kiadványt január 19-én, csütörtökön mutatják be a Kass Galériában. A beszélgetésen Kass János tisztelői, barátai, a könyv szerkesztői szólalnak meg, akik a művésszel kapcsolatos élményeiket, történeteiket osztják meg a közönséggel. A könyvbemutató résztvevői: Aranyi Sándor, Bánki Vera, Fári Irén, Gyárfás Gábor, Gyüdi Sándor, Koczor György, Medgyesi Konstantin, Nagy Ádám, Szalay István, Szőkefalvy-Nagy Erzsébet, Tandi Lajos.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum
,