Fotóakadémia Szalay Zoltánnal – Vendég: Szabó Bernadett, Pulitzer-díjas fotóriporter

A 2017. évi sorozat első programja!

A FOTÓAKADÉMIA SZALAY ZOLTÁNNAL sorozat tizennegyedik programja 2017. január 12-én, 17.30-kor az Örkény István Könyvesbolt Cultiris Galériájában (1137 Budapest, Szent István krt. 26.). Vendég: Szabó Bernadett, a Reuters hírügynökség Pulitzer-díjas fotóriportere.

Szabó Bernadett (c) Hegedűs Róbert – Fotó forrása: Kossuth Kiadó

Fotóriporterek. Kortársak. Egyéniségek, akiktől tanulni lehet és érdemes.
Ők lesznek a vendégei, a beszélgetőtársai Szalay Zoltán Táncsics-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotóriporternek minden hónap első csütörtökén a Cultiris Galériában.

Témák, amelyekről szó lesz:

 A Práter utcai Fényképész Iskola. Sopronyi Gyula közbenjárásával gyakornokként a Blikknél. Az első nagy képriport az ukrajnai árvízről a Blikkben. Az elérhetetlennek tűnő álom megvalósul: Rédei Ferenc felvesz a Népszabadság fotóriporteri csapatába. Interjúalanyok, játszóterek, épületek fotózása. Hat év után elküldenek.

Mélypont az életemben.

A divatfotózás iskolája Hajdu András asszisztenseként. Nem az én világom. Újabb négy év a Népszabadságnál: szárnyalok! A megalakulása pillanatától követem a Magyar Gárda kiteljesedését és ott vagyok minden fontos eseményen, ahol történik valami. Ott is, ahova nem küldenek. Fejben már felkészülök arra, hogy egy hírügynökségnél folytatom.

Hat és fél éve a Reutersnél Balogh Lászlónak köszönhetően, akivel 2016-ban együtt vettük át New Yorkban, a Pulitzer-díj hírkategória megosztott díját a menekültváltság képeiért.

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

Forrás: Kossuth Kiadó