Bemutató: B32 Galéria és Kultúrtér, Testvérest

Új bemutatóval indul a B32 Galéria és Kultúrtér januári programsorozata.

A Testvérest, a Nézőművészeti Kft saját előadása Scherer Péter rendezésében január 22-én, vasárnap 20 órától lesz látható.

TESTVÉREST
(a színészek improvizációi alapján)
Bemutató: 2017. január 22. B32 Galéria és Kultúrtér
További előadások: február 24.

Mindjárt 40 leszel. Mit tudsz felmutatni? Végre közelében vagy a kamaszkori álmaidnak, sok munkával itt egy nagykoncert a Barba Negrában, ami biztosan feltesz a rocktörténeti térképre. Közben meghal a tesód, nála több évet még soha nem éltél le együtt senkivel. És elnézve ezt a mostani csajodat, aki nem tudja mi az a loop, meg a cuvé, nem is lesz még egy ilyen valaki. Persze Sacika jókor ölel, és jókor ordít, ami talán több mint magányosan meghalni álmok és célok nélkül. De nehogy már meghatódjunk önmagunktól, inkább szóljon a rock’n roll és irány a patológia!

Fotó forrása: B32 Galéria és Kultúrtér

Játsszák:
Katona László
Scherer Péter
Simkó Kati
Jelmez: Pirityi Emese
Dramaturg: Gyulay Eszter
Dalszöveg: Molnár Gusztáv
Zene: Katona László és Molnár Gusztáv
Asszisztens: Hodászi Ádám
Rendező: Scherer Péter

Fotó forrása: B32 Galéria és Kultúrtér

Scherer Péter az előadásról:

„Gyulay Eszterrel szoktunk beszélgetni a következő előadásunk témáiról, és nagyon hamar kiderült, hogy ebben a testvér-kérdésben mindketten személyesen is érintettek vagyunk. Ráadásul nem sokkal korábban olvastam Arthur Miller Alku című drámáját, ami fantasztikus darab, és pont ezt a témát járja körbe. Hogyan lehetséges az, hogy két testvér ugyanabban a családban nő fel, ugyanolyan közegben, elvileg ugyanazt a szeretetet és törődést kapják, de mégis nagyon különbözőképpen alakulhat a sorsuk. Hogy valaki mennyire lesz sikeres, vagy mennyire csúszik meg az életében, az pusztán genetikai kérdés? Esetleg az is számít, hogy első gyerek-e vagy második gyerek? Hogy mennyire figyelnek oda, mennyire készek a szülők arra, hogy fogadjanak egy csecsemőt?”

Fotó forrása: B32 Galéria és Kultúrtér

A Nézőművészeti Kft-ről:

A Kft-t 2009-ben alapította Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Gyulay Eszter, akikhez 2012-ben csatlakozott Kovács Krisztián. A Nézőművészeti egy független társulat, rendszeresen készítenek közös előadásokat a Szkéné Színházzal és a Manna Kulturális Egyesülettel, láthatóak előadásaik a Thália Színházban és a Centrál Színházban is. A B32 Galéria és Kultúrtérben többször játszották sikerrel A gondnok című előadásukat.  A Testvérest kifejezetten ide, a B32-be készült, izgalmasan használja a tér adta lehetőségeket.

Fotó forrása: B32 Galéria és Kultúrtér

Forrás: B32 Galéria és Kultúrtér