Színház+ jótékonysági est

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesületet 1995-ben alapították a hazai hospice szervezetek.

A kiemelten közhasznú civilszervezet nemzeti ernyőszervezetként közel száz hospice szolgálatot fog össze, támogat és képvisel itthon és külföldön egyaránt.

Célja az érdekvédelmi feladatok ellátásán túl az ellátás szakmaiságának és minőségének biztosítása, ezen kívül továbbképzések és ismeretterjesztő rendezvények szervezése.

Az Egyesület nagy hangsúlyt helyez az önkéntes munkára, amelynek egyik célja a társadalmi szolidaritás és felelősségvállalás erősítése a súlyos állapotú betegek életvégi ellátásában, és méltóságának megőrzésében.

2016. december 29-én 19.00 órától a Spirit Színház és Központ felajánlásában jótékonysági est lesz a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület javára a Nézőpontváltó Egyesület szervezésében.

A Spirit Színház és Központ előadásaiban az emberi kapcsolatokra, a problémamegoldások eszközeire, az önismeret fontosságára fókuszál. A nézőkkel a döntések, a döntésvállalások következményeiről, esetmegoldásokról kezdeményeznek és folytatnak párbeszédet az előadások után, amint az a Chatszoba megtekintése után is történik.

A Nézőpontváltó Egyesület az egészségmegőrzés területén a mentális rekreációt a középpontjába állító, színházi egészségfejlesztési program, amely kulturális- és művészeti szervezőként kapcsolja össze a két területet a Színház+ program esetében is.

A Színház+ program:
18.40 – Köszöntő, pezsgős fogadás – Békés Attila mandolinművész zenekíséretében
19.00 – Chatszoba – előadás megtekintése
rövid szünet
20.20 – Lépjünk ki a chatszobából! – feldolgozó beszélgetés

A Színház+ est bevétele a hazai hospice szolgálatok közösségét, a minőségi életvégi ellátás fejlesztését szolgálja.

A Színház+ esttel és más rendezvényekkel a fő célkitűzés a társadalom szemléletének formálása, amely lehetővé teszi, hogy a haldoklás és a halál az élet természetes részeként, az emberi méltóság megőrzésével mehessen végbe.

A szakemberek olyan programok megvalósításán dolgoznak, amely segíthet az egyéni és közösségi empátia kialakításában, és abban, hogy a társadalom mind szélesebb körben ismerhesse meg a hospice szemléletet és annak az ingyenes szolgáltatásnak a lehetőségét, amelyre bárkinek és bármikor szüksége lehet.

Ezek könnyebb elfogadása, a témához való hozzáállás nézőpontjának megváltoztatása, és a minél szélesebb társadalmi réteg elérése érdekében is született a Színház+ közösségi kulturális program, amelyre jegyek már csak korlátozott számban kaphatók a Spirit Színház és Központban, cím: Budapest, II. Árpád fejedelem útja 3-4, illetve a https://www.jegy.hu/program/chatszoba-jotekonysagi-eloadas-73783/353179 oldalon.

A Színház+ jótékonysági est fővédnöke az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, és a Kultúráért Felelős Államtitkársága a két terület – egészség és kultúra – együttműködése keretében.

,