Bad Days – karácsonyi szörnyklip a VoluMentől! – Csúcsra járatott nosztalgia, gumijelmezes szörnyek és telivér rockzene

A VoluMen legújabb, ’80-as éveket idéző videoklipjében feltűnik Frankenstein, Vérfarkas, Drakula, a kaliforniai Mojave-sivatag, Rambo, Kojak, Magnum, E. T., sőt még Végh Péter színművész is: a készítő Cinelabyrinth Entertainment ezúttal fullba nyomta a retrót…

Itt egy DeLorean makett, ott egy klasszikus Pong játék – a VoluMen legújabb videoklipje nemcsak öncélú múltidézés, hanem szándékos tiszteletadás a ’80-as évek emblematikus filmjei, ikonikus tárgyai és sajátos képi világa előtt. Ennek ellenére a Bad Days nem áll meg csupán a ’80-as éveknél: Végh Péter színművész Lugosi-féle Drakula alakítása, valamint a klasszikus Frankenstein és Vérfarkas karakterek megidézése egyenesen a mozifilmek hőskorszakát tárják a néző elé.

A VoluMen zenekar már másodszor dolgozik együtt a klipet rendező Hatvani Balázzsal (Gingerclown) és a Cinelabyrint Entertainment csapatával. „Az előző klipünk után Balázs felajánlott egy korábban szórakozásból leforgatott nyersanyagot, melyen valaki Frankenstein jelmezben marhul a kaliforniai Mojave-sivatagban. Azt mondta, csináljunk hozzá zenét, és kész is az új klip.” – mondta Pénzes Máté, a zenekar billentyűse, aki nem mellesleg hasonló posztot tölt be a Blahalouisiana formációban is. „Persze a kész dal annyira begyújtotta a stáb fantáziáját, hogy rögtön jöttek a vadabbnál vadabb ötletek, és végül az Amerikában rögzített képsorok is inkább már csak epizódszerepet kaptak. A klipet egyértelműen Végh Péter Drakula alakítása koronázta meg.”

Máté hozzátette azt is, hogy az új évben szeretnék minél több helyen bemutatni a novemberben debütált nagylemezüket (VoluMen 1.) is, 2017-ben pedig először Budapesten, a Kuplungban lépnek fel január 11-én.

A klip elérhető a következő linken: VoluMen – Bad Days

A zenekar FB-oldala: VoluMenOFFICIAL

Forrás: VoluMen