Meghosszabbítják a szegedi Pompeji-kiállítást – Megérkezett a tárlat 80 ezredik látogatója

Meghosszabbítják a szegedi Pompeji-kiállítást: sikerült megegyezésre jutni a Nápolyi Régészeti Múzeummal, így a különleges kollekció 2017. március 5-ig Szegeden marad. A kiállítás nagy sikernek örvend: szerdán köszöntötték a 80 ezredik látogatót, egy szegedi gimnazista lányt.

A 80 ezredik látogató, Füleki Anna Lili – Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Különleges hírt jelentettek be szerdán a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: a sikerre való tekintettel meghosszabbítják a Pompeji-kiállítást. Dr. Solymos László, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere közölte a hírt a 80 ezredik látogató köszöntésekor a Kultúrpalotában. Az alpolgármester elmondta: a kiállítás egészen 2017. március 5-ig látható a szegedi múzeumban, ugyanis sikerült megállapodásra jutni a különleges tárgyakat kölcsönadó nápolyi múzeummal.

Dr. Solymos László Szeged alpolgármestere, Fogas Ottó múzeumigazgató – Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

A bejelentést köszöntés is kísérte: ezen a napon érte el a 80 ezres látogatószámot a Pompeji-kiállítás. A 80 ezredik látogató a szegedi SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumból érkezett. Füleki Anna Lili 9.c osztályos tanuló az osztályával tekintette meg a kiállítást a Fekete házban, majd a Móra Ferenc Múzeumban, akit ajándékcsomaggal köszöntöttek.

Füleki Anna Lili és a 9.c osztály – Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

A Pompeji-kiállítás egészen 2017. március 5-ig látható a napfény városában, azonban a két ünnep között sem maradnak Pompeji nélkül az érdeklődők. A Móra-múzeum és kiállítóhelyei december 27-30. között is nyitva tartanak, valamint ajándék tárlatvezetésekkel is várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeumban (15.30-tól) és a Fekete házban (17 órától).

Forrás: Móra Ferenc Múzeum