Gödör Esszencia – 2016. december 27. – január 7.

A belvárosi Gödör Klub hagyományaihoz híven, számos érdekes eseménnyel készül az év végére, különböző művészeti ágakban. Ráadásul nem csak a karácsony és újév közötti egy hétben, hanem január elején is találkozhat a közönség a Klub kedvenc programjaival. A szervezők ígérete szerint az Esszencia kavalkádjában mindenki megtalálhatja a neki való programot.

Gyarmati Fanni naplója, Hámori Gabriella – Fotó forrása: Gödör Klub

A színház kedvelőinek már rögtön december 27-én kínálnak programot: Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Ebből  készült Seres Tamás rendező előadása, a Gyarmati Fanni naplója, Hámori Gabriella szereplésével.  Másnap, a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő, Grecsó Zoltán által létrehozott improvizációs táncszínház, a Willany Leó Tisölök című összművészeti eseményére várják a látogatókat:  A színpadon egy-egy téma különböző felállásokban kerül kidolgozásra, így a nézők mintegy beavatottakká válnak. Az est hangulatát segíti a szintén ott születő zene, amely most 13 zenész közreműködésével valósul meg.  Ezen a napon Kőrösi Zoltán Az utolsó meccs c. könyvét bemutatja Kukorelly Endre, Mészáros Tamás és Bárdos Deák Ágnes közreműködésével.

Koltai Róbert – Fotó forrása: Gödör Klub

December 30-án igazi elő-szilveszteri zenés kabaréra várja a közönséget Koltai Róbert. Az előadás felidézi a legendás kaposvári színház büféjének hangulatát, a fergeteges éjszakákat.  Az est különlegessége, hogy a közönség interaktív részvétele inspirálja majd a kabaréjelenetek, dalok, versek, egymásutánját. Így sok improvizációra lesz lehetőség, és nem kevés nevetésre! Mindent egybevetve, egy szilveszterhez méltó, vidám, Nagy Utazásban lesz része a kedves közönségnek!

Cloud9+ – Fotó forrása: Gödör Klub

Zenei programot tekintve igazán színes az év vége: december 27-én koncert és táncház is várja a közönséget: A hattagú budapesti Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja, lazán és izgalmasan kapcsolja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználják a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Egyaránt otthonosan mozognak a belvárosi klubokban, táncházakban és a fesztiválokon. Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, s a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan. Céljuk, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában. 28-án a Colorstar mellett fellép még a Minimyst és a Transnomad. „Bocs, de újra játszok” – mondta Nagy Kriszta Tereskova, akit december 28-án újra hallhat a közönség a Gödör színpadán! Fennállásának legsikeresebb évét készül közösen lezárni a Cloud9+. A több mint 100 koncertet, új videoklipeket és az első szabadtéri headliner koncerteket is magába foglaló 2016-os évet egy igazi, exkluzív klubbulival zárja a zenekar a Gödör Klub falai között. A Király utcában – évzáróhoz méltóan – elhangzik az összes fontosabb dal (mint pl. a Lights, a Radio, vagy a Breathe), valamint egyéb speciális meglepetésre is számíthatnak a rajongók. Az afterpartyról a Black Trap csapata gondoskodik.

Folytatva a hagyományokat szilveszterkor Depeche Mode Klub, ahol 101% Depeche Mode várható 3 teremben.  Január elsején pedig mi mással kezdhetné az új évet a Klub, mint a Korai Öröm koncertjével. Előttük a Sardinelli, utánuk Korai’s Banditos!

Török Ádám és a Mini – Fotó forrása: Gödör Klub

Újév első hetén pedig igazi csemegékkel várják a látogatókat: január 5-én, csütörtökön Bartók on Rock címmel, Bartók csodálatos világa elevenedik meg Török Ádám és a Mini zenekar előadásában. A produkcióra vendégzenészekkel kiegészült együttes saját Bartók-feldolgozásait adja elő a Bartók Év alkalmából. Persze a legendás Mini szerzemények akusztikus előadása sem marad el. Másnap Bikini koncert, január 7-én, szombaton pedig a Müller Péter Sziámi ANDFRIENDS évindító feltápászkodós koncertjén a Sziámi zenekar legjobb dalait játssza majd a zenekar. A műsorban a legendás Sziámi dalokon kívül helyet kapnak URH, Kontroll Csoport és természetesen a legújabb ANDFFRIENDS slágerek is. Az ANDFRIENDS zenekar előtt a legvagányabb, csak csajokból álló együttes, a HolyChicks mutatja be műsorát, a koncertek után DJ Donaldrágó zenél kifulladásig.

Jegyek a Gödör Klub pénztárában, online pedig a TIXA és a jegy.hu oldalakon kaphatók.

Forrás: Gödör Klub