Kortárstánc a Zeneakadémián

Most először képviselteti magát a kortárstánc a Zeneakadémia Solti termében. A tánctörténeti pillanathoz a Közép-Európa Táncszínház egy különleges útitársat hívott meg Rohmann Ditta Junior Prima díjas csellóművész személyében.

Bach-Tánc-Szvít - Fotó: Dusa Gábor - Fotó forrása: Közép-Európai Táncszínház

Bach-tánc-szvitek – Fotó: Dusa Gábor – Fotó forrása: Közép-Európa Táncszínház

A Bach-tánc-szvitek a klasszikus zeneművek és a kortárs elektronikus hangzás fúziójára épül. A koncepció egy térben és időben hozza össze a különböző korok zenéjét a kortárs tánc nyelvezetével, és mesél el egy univerzális történetet a húrok rezgése és az emberi hang, a testek mozgása és az elektronika találkozásáról.

Rohmann Dittához különösen közel áll Bach zenéje: fellépett már a lipcsei és thüringiai Bach-fesztiválokon, együtt dolgozott a Baseli Szimfonikusokkal, a Mendelssohn Kamarazenekarral és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, munkáját a Philipp Emanuel Bach Társaság különdíjjal jutalmazta. A csellóművész mellett klasszikus évadának keretében a Közép-Európa Táncszínház táncművészei Kun Attila vezetésével elevenítik meg a tánc és a zene ősidők óta eleven rokonságát.

Bach-tánc-szvitek - Fotó: Dusa Gábor - Fotó forrása: Kelet-Európai Táncszínház

Bach-tánc-szvitek – Fotó: Dusa Gábor – Fotó forrása: Közép-Európa Táncszínház

Előadják: Horváth Adrienn; Hargitai Mariann; Jakab Zsanett; Wéninger Dalma; Mádi László; Ivanov Gábor; Kovács Péter; Dunai Bettina; Nagy Csaba Mátyás
Rohmann Ditta csellóművész együttműködésével
Elektronikus hangzás: Németh Imre
Jelmez: Horányi Juli
Fény: Fogarasi Zoltán
Koreográfus: Kun Attila

Koprodukciós partner: Nemzeti Táncszínház

Bemutató: 2016. december 17. 19:00 Zeneakadémia, Solti terem
2016. december 30. 19:00 Zeneakadémia, Solti terem

Forrás: Közép-Európa Táncszínház