A PFZ sportot űz az ünneplésből – Győzteseknek játszik és a győzelem jegyében ünnepel a Pannon Filharmonikusok az újévi koncertjén

Megszokhattuk a különlegességeket a zenekar koncertjein, de az újévi hangverseny idén felteszi a koronát az évadra. A 2017. január 2-i exkluzív esemény programját a 2016-os Riói Olimpia legendás győzteseinek tiszteletére állította össze a zenekar.

Pannon Filharmonikusok - Fotó forrása: Pannon Filharmonikusok

Pannon Filharmonikusok – Fotó forrása: Pannon Filharmonikusok

Folytatva a több mint egy évtizedes hagyományukat, az újévet köszöntve bécsi hangulatú, meglepetésekkel tűzdelt díszhangversenyt ad a Pannon Filharmonikusok 2017. január 2-án. A műsor összeállítása az ötkarikás játékokon indult és káprázatos eredményeket elért magyar sportolók győzelmeit ünnepli a komolyzene világának kivételes képviselőivel.

A Lendvay József hegedűművész közreműködésével szervezett gálakoncerten Hosszú Katinkának, a világ leggyorsabb úszójának tiszteletére felcsendül Johann Strauss Gyorsuló dallamok keringője, Szilágyi Áron izgalmas tusait Hacsaturján Kardtánca idézi elénk, míg a közönség kedvencét, a pécsi születésű Kenderesi Tamást a méltán népszerű Carmen-fantázia köszönti. Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danutának, a győztesek győztesének Dave Brubeck Take five című szimfonikus átiratát ajánlja a zenekar, Imre Géza tiszteletreméltó helytállása előtt Lehár Ferenc Arany-ezüst keringőjével hajt fejet szimbolikusan a Pannon Filharmonikusok. A paralimpia pécsi bajnokát, Sors Tamást a legendás Niccolo Paganini virtuóz Molto perpetuo című darabja köszönti. Az est során hagyományosan a zenekar vezető karmestere, Bogányi Tibor gondoskodik a felhőtlen, könnyed hangulatról, házigazdaként Bősze Ádám lép színpadra.

Bogányi Tibor - Fotó forrása: Pannon Filharmonikusok

Bogányi Tibor – Fotó forrása: Pannon Filharmonikusok

Az óévtől búcsúzva a januári díszhangversenyt követő zártkörű fogadáson derül fény arra, kit szavazott meg a zenekar közönsége a legkedvesebb női és férfi muzsikusnak. A szavazás december 1-jén vette kezdetét, a voksok személyesen a Brahms és Bogányi című koncert, valamint az Újévi Díszhangverseny szüneteiben adhatóak le a jegypénztárnál kihelyezett szavazóládában, vagy január 2-ig az ertekesites@pfz.hu e-mail címre küldhetőek el.

A megtisztelő cím mellett értékes ajándékot is kapnak a megválasztott zenészek. A legkedvesebb női muzsikus a DORO ékszerüzlet felajánlásából egy különleges ékszert vehet át, a legkedvesebb férfi muzsikus pedig két éjszakára szóló, kétszemélyes hétvégét nyer, mely az ország bármely Danubius Hotels Group szállodájában felhasználható.

ujevi-hangverseny_pfz

Forrás: Pannon Filharmonikusok