Feledi János-Feledi Project: SZÁLKÁK táncelőadás / Ráhangolódás az Árny a kövön – Ország Lili művészete című kiállításra

2016. december 15. (csütörtök) – 19:00 óra
Magyar Nemzeti Galéria – C épület 1. emelet Kupolatér

„A falak bennem vannak” – mondta Ország Lili, s egész munkásságában egy szerzetes türelmével és megszállottságával örökítette meg belső világának minduntalan előtűnő falait.

Félénk, magának való alkotó volt, ám Pilinszky Jánoshoz mély barátság fűzte. E művész és művész közötti különleges kapcsolat inspirált bennünket arra, hogy a magyar szürrealizmus legkiemelkedőbb alakjának kiállítás megnyitóját (Ország Lili – ÁRNY A KÖVÖN) megelőző estén együtt hangolódjunk rá erre több mint háromszáz művet felvonultató, semmi máshoz sem hasonlítható tárlatra – a Feledi János Project SZÁLKÁK c. előadásával, melyet Pilinszky versei ihlettek.

Rendezés-koreográfia: Feledi János
Előadók, táncművészek: Fehér Laura, Spala Korinna, Bajári Levente, Bora Gábor
Zongora: Tóth Mariann
Jelmez: Henez Mariann, Matisz Gábor
Díszlet-látvány: Minorics Krisztián
Fotók: Jókuti György

Jegyvásárlás online a jegymester hálózatában

A belépővel 2016. december 17. és 2017. március 26. között megtekinthető az Árny a kövön – Ország Lili művészete című kiállítás bármely múzeumi napon nyitva tartási időben, az idősávok foglaltságának függvényében.

Az előadásjegy a Magyar Nemzeti Galéria információs pultjában a látogatás napján érvényesíthető a kiállításra (C. épület aula).

780-x-244-px-lili__jegymester_465_146

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria
,