A Kerekes Band az európai élmezőnyben – Hatodik helyen debütált a Kerekes Band Back to Følk című albuma a World Music Charts Europe-on

A Kerekes Band szeptemberben jelentette meg Back to Følk című nagylemezét, amely szinte azonnal az európai világzenei élet csúcsára jutott. A World Music Charts Europe-ot 24 európai ország 46 rádiójának játszási listája alapján állítja össze a berlini központú WMCE. A havi toplistára csak az aktuálisan megjelenő lemezek kerülhetnek fel, olyan rádiók játszási listája alapján, mint az angol BBC vagy a német WDR. A 164 beküldött lemez közül került a hatodik helyre a Back to Følk, amely nemcsak a Kerekes Bandnek, hanem a magyar világzenének is nagy elismerés.

back_to_folk_borito

A Back to Følkról eddig is több elismerő kritika jelent meg. A brit Songlines Magazine szerint “Ez naprakész, okosan felépített, újító zene.”, míg a lengyel Etnosystem világzenei újság az ellentmondás-mentességet és a hitelességet emelte ki az album kapcsán: “Ha szereted a kemény és tradíciókban gyökerező, funkosan lüktető zenét, a Back to Følk a te albumod.” – írták. A hazai Lángoló Gitárok szerint ez a zenekar eddigi legjobb lemeze.

A Kerekes Band következő hazai koncertje december 28-án az A38-on lesz.


Top-ten-DEC-2016