70 ezer látogatónál jár a szegedi Pompeji-kiállítás

Újabb kerek látogatószámot ünnepel a szegedi Móra Ferenc Múzeum: a Pompeji-kiállítást 70 ezren látták a júniusi megnyitás óta.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Nagy tömegek kíváncsiak továbbra is a Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállítására. A tárlat a júniusi Múzeumok Éjszakáján nyílt meg, és azóta is folyamatosan érkeznek a látogatók egyénileg és csoportosan egyaránt. A szegedi kiállítás most újabb kerek számot ünnepel: 70 ezren látták eddig Pompeji katasztrófájának lenyűgöző tárgyi emlékeit. Ezzel a számmal Pompeji máris a Móra-múzeum második legsikeresebb kiállítása lett: a 2012-es Munkácsy-tárlat 50 ezres látogatottságát előzte meg.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

A kiállításon százhúsz, a Vezúv kitörését átélt tárgyat mutatnak be, melyek között találunk gladiátor sisakokat, gyönyörű falfestményeket és eredeti gipszöntvényt is. A Móra Ferenc Múzeumban magával a katasztrófával és mindennapokkal, a Fekete házban a gladiátorokkal, étkezéssel, temetkezéssel ismerkedhetnek meg a látogatók. A Kass Galériában pedig megtekinthető „Az Alföld barbárjai” című régészeti tárlat, mely a pompeji katasztrófa időszakát mutatja be Csongrád megyei vonatkozásban.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum