Mozsár Műhely – vadonatúj játszóhely nyílt belváros szívében!

A Mozsár Kávézó emeletén megnyílt Mozsár Műhely nem más, mint a klasszikus színház újragondolva. Modern teátrum Budapest szívében egy kis csavarral, ahol független alkotók oszthatják meg a világgal, amit fontosnak tartanak.

Budapesten, a Nagymező utca környékén színházat alapítani olyan, mint vizet vinni a tengerbe. Sokféle műfajú és státuszú színház található itt: két kilométeren belül elérhető szinte minden műfaj és stílus. A Mozsár Műhely megálmodói itt, ebben a fantasztikus forgatagban hoztak létre egy olyan színteret, amely mégis újat tud kínálni, mutatni, mert a színház ma már túllép az egyszerű interpretáción. A jó előadás formailag nyitott, tartalmában sokféle, megvalósításában kommunikatív, hatásában maradandó. Mindezek együtt, egyes elemeinek súlyát előadásonként, produkciónként speciálisan meghatározva jöhet létre valami, ami színház, de mégis más. Ők ezt vállalták.

Az alkotók pályázati úton nyerhetnek lehetőséget előadásaik bemutatására. Az első pályázatot nyáron írta ki a Független Színházművészetért Alapítvány, mint a Mozsár Műhely üzemeltetője, melyen a 2016/2017-es évad bemutatóit választotta ki a szakmai zsűri. Az első négy győztes még decemberben bemutatkozik az új játszóhelyen, melyből három megvalósítását, a Manna Produkció, mint színházi produkciós szervezet támogatja, a negyedik előadás az Art Előadó-művészeti Nonprofit Kft. és a Figurina Kulturális Egyesület közös produkciójaként kerül bemutatásra.

Mozsár Műhely
Mozsár Kávézó emelete (Budapest VI., Nagymező u. 21.)

A Mozsár Műhely decemberi programjai:
December 4. (20.30) Karnyóné – bemutató
December 5. (19.30) Karnyóné
December 6. (19.30) Szépkisnap – bemutató
December 10. (19.30) Beszélő levelek
December 14. (19.30) Kortalan kortárs – BOTRÁNY – bemutató
December 19. (19.30) Karnyóné
December 20. (19.30) Szépkisnap
December 28. (15.00) Puha vagy banya – bemutató
December 29. (19.30) Karnyóné

Jegyek kaphatók interneten a Jegy.hu hálózatában, továbbá a Belvárosi Színház szervezésén (1075 Budapest, Dohány utca 1/a, telefon: 06-1-266-7130, nyitva tartás: H-P 10-18), valamint az előadások kezdete előtt 1 órával a helyszínen.

Diákjegyek igényelhetők a mozsarmuhely@gmail.com címen.

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

További információ: www.mozsarmuhely.hu
Facebook: www.facebook.com/mozsarmuhely/
Instagram: mozsarmuhely

mozsar_muhely_logo3