Világsikerű transzopera Mága Zoltán újévi gálaestjén – Az ötödik elem című kultikus film operadívája a IX. Budapesti Újévi Koncert sztárvendége

Az ötödik elem című kultikus film nagy slágerének világhírű előadója, az orosz opera díva, Evgenia Laguna lesz Mága Zoltán hegedűművész egyik sztárvendége a IX. Budapesti Újévi Koncerten január 1-jén az Arénában. A kultuszfilmeket alkotó világhírű rendező, Luc Besson sajátos univerzumának egyik legemlékezetesebb transzoperája, a neves komponista Eric Serra által jegyzett Díva Plavalaguna dala is felcsendül Európa legnagyobb és egyik legpatinásabb újévköszöntő gálaestjén. A Budapesti Újévi Koncert közönsége egy fantasztikus zenei utazáson vehet rész egy teljes egészében megújult, háromdimenziós hatású díszletekkel, és korábban soha nem hallhatott produkciókkal színesített gálaesten. A hagyomány folytatódik, és erre Mága Zoltán neve a garancia.

Evgenia Laguna / fotó forrása: CABBAGE HOUSE

Evgenia Laguna / fotó forrása: CABBAGE HOUSE

A tradícióvá nemesült Budapesti Újévi Koncert európai mércével mérve is egyedi színvonalú és hangulatú kulturális esemény lett, amely minden év első napján, a zene teremtő erejével nyújt pozitív élményt, hogy felszabadultabban vághassunk bele az újévbe. A IX. alkalommal megrendezésre kerülő gálaest a már megszokott rendkívül magas nívójú produkciók mellett minden eddiginél különlegesebb és látványosabb előadást kínál a Papp László Budapest Sportaréna 13 ezer fős, telt házas közönségének. Nem csak a látványvilágban, a színpadi díszletekben és elemekben, hanem zenei világában is megújulva, egy fergeteges és emlékezetes gálaműsorral köszönti Mága Zoltán a 2017-es esztendőt január elsején. A gálaest során teljesen új, egyedi hangszerelésben lesznek hallhatóak klasszikus zeneművek, de a Prima Primissima-díjas hegedűművész olyan produkciókkal is készül, amelyeket korábban nem hallhatott közönsége. Az új év különlegességeként, a megújulás jegyében, saját szerzeményeinek debütáló előadása mellett a meglepetés-sztárvendégek is különleges előadásokkal, produkciókkal lepik majd meg az ünneplő közönséget.

A Budapesti Újévi Koncert zenetörténeti produkciójának ígérkezik, hogy Mága Zoltán zenekarát a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenakart egy remekmű erejéig Vásáry Tamás, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar zongoraművész és karmester vezényli, így a két Prima Primissima-díjas művész közös előadása színesíti majd a gálaestet. Szintén egyedi és különleges produkciónak számít majd, hogy Böjte Csaba ferences rendi szerzetes erdélyi pártfogoltjai közül száz, székely népviseletbe öltözött gyermek is bekapcsolódik a több száz fős kórus előadásában felcsendülő magyar Himnusz éneklésébe. Mága Zoltán az elmúlt években gálaestjein mindig lehetőséget biztosított a fiatal tehetségek bemutatkozására, éppen ezért a 2017-es újévi koncertjén az erdélyi iskoláskorúak számára nyújt lehetőséget a nívós gálaesten való szereplésre amellett, hogy év közben más keretek között többször is támogatást juttatott el számukra. A múlt évi gálaesten hatalmas sikerrel szerepelt az Aréna színpadán a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes, ezért a közönség kérésének eleget téve a 2017-es esztendő első estéjén újra láthatják a tehetséges gyermekek produkcióját.

Az újévi gálaest csúcspontjaként Magyarországon eddig még élőben soha nem látott produkció hozza el azt a varázslatos és misztikus világot, amely már emberek milliárdjait rabul ejtette. A nagyszabású újévi gálaműsor sztárvendége az a földönkívüli lényt megtestesítő operadíva lesz, akire a világhírű, Az ötödik elem című kultikus filmben a négy alapelem, a Föld, a Víz, a Levegő és a Tűz őrzését bízták. A különleges és egyedi hangú Diva Plavalagunát idéző orosz származású operaénekes világsztár, Evgenia Laguna mind küllemben, mind pedig hangzásban is megidézi a világ egyik legnagyobb filmrendezőjeként ismert Luc Besson alkotásából ismertté vált operaénekes alakját. Az ikonikus filmben ismertté vált opera-performansz kísérőzenéjét a legismertebb mozifilmek és szuperprodukciók zenéjét is komponáló César-díjas zeneszerző, Éric Serra írta, amelyben Donizetti Lammermoori Lucia című háromfelvonásos tragikus operájának ária-részlete is felcsendül.

Evgenia Laguna különleges hangi adottságai révén négy oktáv hangterjedelemben énekel, a klasszikus zenék, operaáriák mellett a modern feldolgozású elektronikus klasszikus orosz popzene, a keringők, a románcok és a musical előadásaival is nagy sikereket ért el. Az orosz művészeti akadémián végzett művésznőt Oroszországban a klasszikus és a modern művészetet ötvöző crossover stílus királynőjeként is emlegetik, különleges, egyedi énekhangját adta már a legnagyobb orosz kulturális-, közéleti- és sporteseményekhez is. Oroszország legnagyobb városai és kulturális intézményei mellett nagy sikerű koncerteket adott már Amerikában, Európa számos országaiban, és a világ rangos színpadain.

A németországi Világművészeti Színházi Akadémia Evgenina Lagunat kiváló ének és színészi képesítései, alakításai és előadási alapján a világ 10 legjobb előadói közé választotta, a rangos müncheni szervezet (World Theatre Academy) az előadót Maria Callas, Giuseppe Verdi, Chopin és Mozart nagyságához rangsorolta, amelyet hivatalos, általuk alapított Világsztár minősítésű oklevéllel is alátámasztottak.

Mága Zoltán IX. Budapesti Újévi koncertjének további meglepetés-sztárvendégek gondoskodnak majd a feledhetetlen élményről, hogy a hegedűművész a hagyománnyá nemesült egyedülálló gálaesten, méltó módon köszöntse együtt közönségével az új esztendőt.

A hagyomány folytatásaként a Guiness Rekordok közé bekerült közös koccintás 2017-ben sem marad el, Mága Zoltán, Budapest díszpolgára ez alkalommal is megvendégeli a közönséget a Juhász Testvérek többszörös díjnyertes vörösborával. Mága Zoltán a IX. Budapesti Újévi Koncert közönsége számára a kedvenc virtuóz remekműveit tartalmazó CD-t készít a napokban, amelyet a gálaesten résztvevőknek a Szeretet hegedűse ajándékba ad.

Ünnepeljük együtt a 2017-es év első estéjét, legyen részese Európa egyik legpatinásabb show-műsornak!

Információ és jegyértékesítés:
A Budapesti Újévi Koncert Irodában (1054 Budapest, Szemere u. 10.) és a Ticketa országos hálózatában.

maga_-buk-ix

Forrás: CABBAGE HOUSE