Vadonatúj VoluMen-korong az éterben! – A 21. Peron Music Tehetségkutató győztesének első nagylemeze

A VoluMen tavaly ősszel jelentette meg első kislemezét Analóg Analógiák címmel, majd a róla kimásolt dalok klipjeivel és live session felvételeivel jelentkezett a nagyközönség előtt. Most ismét egy albumon volt a sor, de ezúttal már nagyobb volumenben…

volumen-i-nagylemez

A nemes egyszerűséggel VoluMen I. névre keresztelt, már teljes egészében angol nyelvű korongra nyolc saját szerzemény – köztük az EP három száma – és Peter Gabriel Sledgehammer című slágerének sajátos feldolgozása került fel. A nagylemez teljes anyagából a közönség már korábban is hallhatott dalokat, hiszen az A38-on fellépő Dan Patlansky előzenekaraként a VoluMen már játszotta legújabb szerzeményeit. Ezekkel később megnyerte a 21. Peron Music Tehetségkutató Fesztivált, majd az „Öröm a Zene!” országos tehetségkutató versenyben második helyezést ért el. Az együttes tavasszal felvett, Way Too Loud című 360 fokos körvideójának címadó dala szintén megtalálható az albumon.

„Analóg zenekar vagyunk a digitális korban, ezért ízig-vérig analóg hangzásra törekszünk a stúdióban is” – mondta Pénzes Máté, a zenekar billentyűse, aki nem mellesleg hasonló posztot tölt be a Blahalouisiana formációban is. „Most sem apróztuk el, hiszen nem használtunk »kütyüket«, csak igazi hangszereket: a lemezen éppúgy hallani Hammond-orgonát és Wurlitzert, mint az ikonikus Stratocastert és Telecastert.” Máté hozzátette: az új korongot a közeljövőben nemcsak CD-n és online szeretnék elérhetővé tenni, hanem – az analóg hangzás szerelmeseiként – vinyl (bakelit) hanglemez formájában is.

A lemez teljes anyaga ingyen, letöltés nélkül elérhető a SoundCloudon.

A zenekar FB-oldala: facebook.com/VoluMen

plakat-lemezbemutato-koncert-tata-20161126

Forrás: VoluMen