V. Újszövetség Maraton a Vörösmarty Színházban

Advent első vasárnapján ismét önkéntes jelentkezők olvassák fel az Újszövetséget a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán: november 27-én (vasárnap), hajnali 4 órakor indul az V. Újszövetség Maraton.

ujszovetseg

A különleges lelki eseményt 2012-ben indította útjára a Vörösmarty Színház. A nagy érdeklődés és az esemény meghittsége arra ösztönözte a színházat, hogy folytassák az Újszövetség Maratont. Nyugodtan tekinthetjük adventi hagyománynak, hiszen kialakult azon felolvasók érdeklődési köre, akik minden évben szívesen jönnek. Az ország egyedülálló programja, igazi fehérvári eseménnyé vált, ami a különböző felekezetekre támaszkodva jöhet létre.

Idén újítások is lesznek: a színház kávézójának színpadán többórás zenei program lesz, a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Hermann László Zeneiskola tanulói csatlakoztak az Újszövetség Maratonhoz, hogy műsoraikkal emeljék az esemény fényét, valamint a színpadon zajló felolvasás a belváros utcáin is nyomon követhető lesz óriás kivetítőkön.

A felolvasásra a színház előcsarnokában lehet regisztrálni minden hétköznap 15 és 19 óra között, kizárólag személyesen! A jelentkezők kiválaszthatják a felolvasás időpontját és a tízpercesre tagolt bibliarészletet.

A színház honlapján bárki figyelemmel kísérheti, hogy mely időpontok szabadok még, illetve mely időpontokban kik a felolvasók: http://www.regi.vorosmartyszinhaz.hu/index.php/2-uncategorised/310-ujszovetseg-maraton-2016

Az V. Újszövetség Maraton november 27-én, vasárnap hajnali 4 órakor kezdődik és megközelítőleg 20 órán keresztül tart majd.

V. Újszövetség Maraton
2016. november 27. (vasárnap), 4:00 órától
Székesfehérvár, Vörösmarty Színház

Forrás: Vörösmarty Színház