Jethro Tull: látványos best of programmal tér vissza Ian Anderson

Egy új best of programmal tér vissza 2017-ben Budapestre Ian Anderson és a Jethro Tull. A két részes, két órás koncertre február 18-án a Jethro Tull klasszikusok kiváló minőségű videó vetítésekkel egészülnek ki, és egyes esetekben új hangszereléssel kerülnek előadásra a Kongresszusi Központban.

Fotó forrása: Livesounds

Fotó forrása: Livesounds

Ian Anderson az elmúlt években is aktívan gondozta a Jethro Tull örökségét. A Thick As A Brick második részének, valamit a Homo Erraticus című új lemezének kiadása után idén a korábbi klasszikus Tull lemezekkel foglalkozott, hogy a zenegyűjtők számára vonzó és emlékezetes körítésben tehesse ismét közzé ezeket a felvételeket.

Az Aqualung lemez 5 évvel ezelőtt megjelent 40 éves jubileumi változata most egy 2 CD-t és 2 DVD-t tartalmazó könyv formájában jelent meg ismét, amelyen az első CD a Steven Wilson által nemrég újrakevert eredeti albumot tartalmazza, a második pedig 1970-ben és ’71-ben rögzített további felvételeket. A két DVD-n 5.1-es hangrendszerben hallhatunk különböző mixeket, feldolgozásokat, valamint az Aqualong és a Life Is A Long Song lemezek eredeti, újrakeverés nélküli analóg változatainak átvételét. Mindezt egy 80 oldalas, könyv formátumú borítóban kapjuk kézhez.

Eközben elkészült a zenekar második, Stand Up című albumának felújított változata is: a The Elevated Edition alcímet kapó kiadvány egy 2 CD-ből és 1 DVD-ből álló csomag részeként jelenik meg újra november közepén. A Stand Up anno egy korai fordulópont volt a Jethro Tull életében, hiszen ekkor csatlakozott Martin Barre gitáros, és ekkor jelentek meg először Ian Anderson folk-rock zenei hatásai a zenekar addig inkább blues alapokra építkező zenéjében. Az 1969 nyarán megjelent stúdióalbum hamar a brit lemezeladási listák élére tört, az Egyesült Államokban pedig aranylemez minősítést érdemelt ki.

Az újra kiadott változatban az eredeti album bónusz dalokkal jelenik meg, 5.1-es hangrendszerben újrakeverve Steven Wilson által, de emellett az eredeti sztereo és mono felvételek is rákerülnek a lemezekre. A kiadvány tartalmazza majd egy 1969 januárjában, Stockholmban rögzített koncert videó felvételét is, ahol a zenekar Jimi Hendrix előtt játszott. A kiadványnak egy 112 oldalból álló, könyvformátumú borító ad keretet, mely ritka és eddig publikálatlan fotók felvonultatása mellett bemutatja az album részletes történetét, valamint Ian Anderson megjegyzéseit az egyes dalokhoz.

Ez volt az első olyan lemez, ahol Anderson felügyelte a dalszerzési és szövegírói munkálatokat, aminek eredményeként egy sokszínű lemez született, melyet egy nemrég adott interjúban Anderson a legkedvesebb Jethro Tull albumaként jellemzett: „Ez volt az első saját lemezem, amely igazán eredeti zenét tartalmazott, különleges helye van a szívemben.” A zenekar egyedülálló karriert futott az időközben eltelt több mint 40 évben: összesen több mint 30 nagylemezt, koncertfelvételt és válogatás albumot adtak ki, melyekből több mint 50 millió példányt adtak el.

A kiadványok mellett az élő koncertek sem állnak le: Ian Anderson több különböző programmal is járja a világot. Budapestre 2017. február 18-án egy best of műsorral érkezik, a már megszokott helyszínre, a Budapest Kongresszusi Központba. A két részes, két órás műsort ezúttal is színvonalas videó vetítések teszik még elevenebbé, és a kísérő zenészek is jól ismertek lehetnek a korábbi fellépésekről: Iant David Goodier basszusgitáros, John O’Hara billentyűs, Florian Opahle gitáros és Scott Hammond ütős kíséri el a turnéra.

A Livesounds bemutatja:
JETHRO TULL performed by Ian Anderson
2017. február 18. (szombat), 20.00, Budapest Kongresszusi Központ

Belépő: ülőjegyek: 9.900-16.900 Ft
Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában.

Kapcsolódó weboldalak: http://livesound.hu/
http://jethrotull.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd/
https://www.facebook.com/events/272742993112609/

Forrás: Livesounds